Er is leven na Koningsdag

Door
29 april 2015
Reacties (0)

We proberen allemaal weer de draad op te pakken. Terug naar de realiteit. Om niet meteen in een gat te vallen, is ‘t ook komend weekend FEEST…

Voor de ‘reguliere’ feestjes kun je de iDordt-agenda raadplegen. Daarnaast is er drie dagen lang een Foodtruckfestival op het Otto Dickeplein, genaamd Rrrollend Dordrecht. De 25 foodtrucks bestaan uit oude Volkswagen bussen en caravans waarin gevarieerde gerechten bereid worden, zoals Culinaire Hotdogs, Black Angus burgers, smoothies en Sticky ribs. En ’t kan tegenwoordig niet missen, er zijn ook wat singer-songwriters op het evenement.

Om al het lekkers er weer af te trainen en tegelijkertijd de wereld – in dit geval het Wantijpark – een beetje mooier te maken, kun je zaterdagochtend mee doen met een training / opruimactie van NatuurlijkSportief. Niet vereist om op en top fit te zijn. Er is beloofd dat deze ochtend ook toegankelijk is voor de niet-sportievelingen. Of je kunt in hetzelfde park en dezelfde dag gaan voor een gratis proefles yoga mocht het eerste toch niet jouw ding zijn.

De zondag staat naast Kunstrondje Dordt, in het teken van de eerst gehouden Dordtse Initiatievendag (11 uur tot 17 uur). Maar liefst 35 bottom-up initiatieven hebben de krachten gebundeld en houden open huis deze dag. De deelnemers komen uit allerlei sectoren: duurzaam, sociaal, kunst en cultuur. Een aantal initiatieven heeft zich geconcentreerd op twee plekken in de stad. Bij Werkplaats Oost (van 14 uur tot 17 uur) wordt een Duurzaamheidsmarkt georganiseerd en is er van alles te doen voor kinderen. Vanuit Werkplaats Oost of andersom kunnen bezoekers zich vervolgens met de E-wheels laten vervoeren naar DOOR in het centrum. Daar is een tweede infomarkt waar onder meer iDordt, Wolkentv en Wij zijn Wij zichzelf presenteren. Verder zijn er nog tig gave initiatieven die hun eigen locatie openstellen. Op de kaart www.dordtseruimte.nl/kaart is het mogelijk een route voor 3 mei uit te stippelen.

Ben je juist toe aan wat rust, er hangt een Little Free Library aan het begin van het Oranjepark (vanuit het station gezien) waar je gratis een boek kunt meenemen. Is uiteraard wel zo aardig als je dan ook een ander boek weer achterlaat.

Kortom, het eiland hoeven we niet af, veel plezier allemaal!

@FairOnlyThirza
www.facebook.com\faironly

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dit is mijn laatste blog…

Geplaatst op 15 juli door

Ik heb m’n zegje gedaan. In december 2011 voor het eerst, en daarna zo’n beetje trouw iedere week voor zo’n ruim 3,5 jaar. Duurzaamheid was mijn hoofdtopic. Van duurzame evenementen, testpanels, energie tot aan eerlijke handel. Daarnaast passeerden Dordtse activiteiten, een kritische noot richting de gemeente en af en toe een persoonlijk verhaal / mening de revue. Regelmatig bagger afgeleverd, af en toe een stukje waarvan ik dacht ‘best goed gedaan’.

Lees verder... Reacties (2)

Een grijs Drechtsteden

Geplaatst op 8 juli door

Nee, deze blog gaat niet over het weer vandaag. Maar over het feit dat Dordt sneller vergrijst en ontgroent vergeleken met andere steden. Een kant die je niet wilt opgaan als stad. Aan de ene kant zie je in vooral cultureel Dordt jongeren opstaan, zie bijvoorbeeld DOOR, Woorden Worden Zinnen, Brandwerk, Do in Dordt, Zomerklanken, Werkplaats Oost, etc. Helaas, een schril contrast met de wat killere zakenkant in de regio.

Lees verder... Reacties (7)