Betaald parkeren: Niet gaan huilen in een hoekje

Door
14 januari 2016
Reacties (4)

Sinds 1 januari moeten we in het centrum nu ook betaald parkeren op zondag. Voor centrum bewoners die hun auto buiten het centrum wegzetten, omdat het gratis is, behoorlijk vervelend. Zondag was nou juist die dag waarop je je auto lekker kon laten staan zonder een boete te krijgen. Maar aan de andere kant: wij, Dordtenaren, wilden zo graag koopzondag. We zullen het er mee moeten doen en zo kwam ik in het nieuws het perfecte voorbeeld tegen van je ergens bij neerleggen en een oplossing bedenken.

Vanaf 12.00 uur moet je auto een kaartje hebben anders ben je de lul en heb je een dikke boete op je ruit zitten. Het mooie vind ik dan wel dat als je de stad in rijdt er nog steeds blauwe borden staan: ma tm za betaald parkeren. Daaroverheen zit dan een mega lelijke gele sticker waar in kleine letters op staat: Vanaf 1 januari ook op zondag betaald parkeren. We betalen nu ook op zondag, mogen we hier alsjeblieft een fatsoenlijk bord voor hebben? Danku.

Terug naar het betalen. De Remonstrantse gemeente Dordrecht had er last van dat er vanaf 12.00 geld in de automaat moet. Toen heeft de Remonstrantse gemeente besloten om de kerkdienst maar te vervroegen. Niet om 10.30 begon de dienst afgelopen zondag, maar om 10.00 uur. Half uurtje eerder beginnen waardoor mensen na de dienst nog lekker kunnen kletsen zonder dat ze hoeven te betalen.

Hoe vaak komt het voor dat iemand ergens ontevreden over is en in plaats van gaat huilen in een hoekje zelf een passende oplossing bedenkt voor een probleem? Ken je een probleem in Dordt? En heb je daar een creatieve oplossing voor? Laat het dan alsjeblieft even weten, wie weet wordt Dordt er weer een beetje vrolijker van.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • Matthijs Muilwijk

  Wel weer typisch dat het pas vanaf 12:00 betalen is terwijl de rest van de week het bonnen-feest al om 9:00 begint… Zou me niets verbazen als de kerken in de binnenstad eens flink onderhandeld hebben hier over…

  • PieterWolters

   Het lijkt me logisch dat betaald parkeren enigszins de winkeltijden volgt….

   • Matthijs Muilwijk

    10 uur savonds zijn er anders op 5 van de 6 betaaldagen al lang geen winkels meer open… 😉 Dus, tot zo ver dat argument…

 • PieterWolters

  Overigens hulde voor de Remonstrantse Gemeente. Normaal klagen we alleen in Nederland, maar zij lossen het gewoon praktisch op. Het was ook des duivels dat ze pas om 10.30 in de kerk hoefden te zitten. Dat wordt nu recht getrokken. Eigenlijk zou 9.00 nog beter zijn.