Juichen, wij zijn het nog niet verleerd!

Door
30 januari 2016
Reacties (0)

Het ging niet zonder slag of stoot, maar uiteindelijk waren er genoeg inschrijvingen om de bus naar FC Oss te laten rijden, bedankt Piet en Rijn! De resultaten waren matig in de afgelopen weken en dan wordt de flexibele schil van uitsupporters toch weer een stukje dunner. Oss uit, het is ook niet het meest sprekende affiche natuurlijk, dat zal ik direct toegeven. Nog zonder onze president Jan, maar met chauffeur Rinus gaat de bus dan toch op pad, dwars door het Brabantse land dat ons dit seizoen zo goed gezind lijkt te zijn, voor het gemak vergeet ik even die ene maandagavond in Breda, maar daarover later meer.

Schelden in Oss

Aangekomen in het Frans Heesen Stadion is er toch even verwarring. Het is dat de stadionlampen al aanstaan, anders zou je niet weten dat hier vanavond een pot voetbal gespeeld gaat worden. De bus wordt vakkundig over het fietspad naar het uitvak geloodst, in de verte zien wij dat onze doelman Robbert Te Loeke al wordt ingeschoten. Dat is maar goed ook, want na een kwartier voetballen is hij de speler met de meeste balcontacten. Hoe ver hij de bal ook wegschiet, het stuk leer komt keer op keer weer snel bij hem terug. Zo ongeveer de eerste keer dat dit niet het geval is, zit oud-Dordtenaar Felitciano Zschusschen, dank god op mijn blote knieën voor de t9 functie op mijn telefoon, er tussen en doet hij prompt wat hij voor Dordt altijd naliet, scoren! Het gemor in het uitvak neemt nu snel toe, want het vertoonde spel tot nu toe geeft daar voldoende aanleiding toe. Nog voordat alle commentaar is uitgesproken, zet Rangelo Janga de achterstand al snel om in een voorsprong. Met hulp van Alban Bunjaku, onze Brits Kosovaarse verrassing, en nieuwkomer Nick de Bondt weet de spits tot tweemaal toe te scoren! Dat die dekselse Zschusschen vervolgens de gelijkmaker op het scorebord schiet, doet de feestvreugde nog een kleine deuk oplopen. Het thuispubliek, niet al te massaal toegestroomd overigens, heeft het daarna vooral op de arbiter van dienst voorzien. Overigens de eerste keer dat je hen echt goed kunt verstaan, schelden gaat men hier in Oss goed af blijkbaar. Het kan liggen aan het feit dat in Oss de anti conceptie pil wordt gemaakt, maar het zijn er ook niet zo heel veel trouwens.

Best vermakelijk eigenlijk

Na de plichtmatige bak automaatkoffie in de rust, start de tweede helft en is het wedstrijdbeeld niet veel anders dan in de eerste 45 minuten. Veel kansen, veel fouten, maar best vermakelijk eigenlijk. Scheidsrechter Dieperink, ik had die naam overigens nog nooit voorbij zien komen, doet ook vrolijk mee. Hij ziet overtredingen die enkel hij ziet, strooit daarbij nog met wat gele kaarten en heeft van de voordeelregel absoluut geen kaas gegeten. Overigens had hij in de eerste helft wel de ballen om een terugspeelbal met een indirecte vrije trap te bestraffen, iets wat eigenlijk veel te vaak niet gebeurt, maar hij gaf hem hoor! Janga en Zschusschen kregen beide kansen om de hattrick te voltooien, maar slaagden daar niet in. Uiteindelijk kon FC Dordrecht toch nog juichen, Lumu bediende Bunjaku in stijl met een hakbal, waarna de laatstgenoemde de bal onder doelman Mous door schoot. De minuten die nog resteerde waren een lange en zenuwachtige bedoeling natuurlijk, maar gelukkig konden na wat zuchten van verlichting en gilletjes van opwinding de handen voor de laatste maal de lucht in. Je moet er een paar wedstrijden op wachten, maar er komt altijd weer een overwinning. Zelfs als je daarvoor naar Oss moet!

onwennig feestje

De 45 meegereisde supporters vierden toch enigszins onwennig de overwinning met de spelers, voor beiden partijen was het toch even wennen aan de nieuwe gezichten blijkbaar. Voor arbiter Dieperink is het te hopen dat de supporters van Oss netjes op de fiets springen en naar huis gaan, ook na de wedstrijd kon zijn optreden nog niet op goedkeuring van het thuispubliek rekenen. In de bus worden de drie punten gevierd met enkele Jupilers, maar wordt ook al vooruit gekeken naar volgende week. Dan komt die club uit Breda naar onze Krommedijk en daar hebben wij nog een aantal appeltjes mee te schillen, een stuk of zeven ongeveer. Het zou toch mooi zijn als uitgerekend tegen hen de eerste thuiszege van 2016 behaald gaat worden. Zorg dus dat je erbij bent, onze jongens kunnen onze steun goed gebruiken. Voor de fans van Robert Maaskant, die is er helaas niet meer bij…..

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)