Bibelot: Kan het beter?

Door
4 februari 2016
Reacties (0)

Met vijf man de auto in. Deze keer naar 013 waar een van mijn grote helden Steven Wilson speelde. Al jaren doorkruis ik Nederland om concerten bij te wonen. De ene keer met een hele groep en de andere keer samen met een mede muziekliefhebber. Ik weet nog dat ik met gemengd gevoel keek naar het sluiten van Bibelot in de Wijnstraat.

De tranen stonden zelfs in mijn ogen toen ik voor het laatst de deur achter mij dicht deed nadat ik het vrijwilligers feest had bezocht en wist dat ik er nooit meer zou komen. Zoveel herinneringen liggen hier en de pilaren die mooi uitgelicht naast de bands op het podium stonden, maakten het voor mij een van de mooiste podia waar ik in Nederland was. En ja, ook nog op fietsafstand!

positieve kant verhuizing

Het goede aan de verhuizing was natuurlijk dat de capaciteit van Bibelot groter werd en de gang door heel Nederland wel minder zou worden. Ik vind ergens zijn namelijk wel heel fijn, maar het reizen niet. Dus dat zou een positieve kant van de verhuizing worden. Helaas…

Lichtelijk teleurgesteld

013 is met zijn 3000 plaatsen natuurlijk niet te vergelijken met Bibelot maar toch ben ik nog steeds lichtelijk teleurgesteld dat ik regelmatig half Nederland door ‘moet’. De capaciteit van Bibelot is 800 mensen en b.v. Rotown 250, Mezz 650, De Pul 650, De Bosuil 700, Gebouw-T 700, de oude zaal van de Melkweg 700, Tivoli Vredenburg 700, De Boerderij 750, Patronaat 975, Het Paard van Troje 1100, Doornroosje 1100, De Effenaar 1200, Lucky 1200, Tivoli 1717, 013 3000 en dan hebben al deze zalen ook nog kleinere zalen waar ik ook al heel wat moois mee heb mogen maken.

Fantastische muziek in Bibelot

De vergelijkbare poppodia hebben natuurlijk vaak het voordeel dat ze midden in het centrum van een stad met veel studenten zitten, en ook al heb ik fantastische muziek gezien in Bibelot, vraag ik mij toch regelmatig af of het niet beter kan.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)