iDordt recenseert: zZz

Door
12 maart 2016
Reacties (0)

Op de site van Bibelot las ik de volgende tekst: zZz Combinatie van The Doors en een moderne versie van Suicide. Dat prikkelde mij wel en het besluit hier naar toe te gaan was snel genomen.

In gedachte ben ik weer bij het concert van Riders on the Storm op 4 januari 2007 in HMH. Op die avond speelden de twee overgebleven originele leden van The Doors, Raymond Daniel (‘Ray’) Manzarek en Robert Alan (‘Robby’) Krieger, samen met Ian Astbury (leadsinger van The Cult). Geen idee of The Doors echt zo herkenbaar zijn bij zZz. Dat is tenslotte wel eens meer een ‘vergissing’ in de wervelende PR tekst van bands. Ik kan natuurlijk op YouTube kijken, maar besluit helemaal blanco naar deze avond te gaan en verrast te worden.

Festival tent

Het voorprogramma Fuz heb ik helaas gemist maar ik hoorde alleen maar goede reacties over deze all-girlband uit Amsterdam. Jammer voor mij dus.

zZz blijkt te bestaan uit Daan Schinkel (orgel) en Björn Ottenheim (zang en slagwerk) en onmiddellijk nadat ze beginnen te spelen pakt hun ritme mij en beginnen de mensen voor mij te dansen. Ik waan mijzelf in een festivaltent waarin ik meegevoerd wordt door muziek die zowel iets vertrouwds heeft als voor mij compleet nieuw is. Op het moment dat ik even sta te praten ben ik uit de sfeer en bedenk ik mij dat ik zo nog even verder de stad in ga. Maar net op dat moment spelen zij weer een nummer, een wat ander genre en ben ik er weer helemaal bij. Gaaf om te zien dat een band eigenlijk zo weinig nodig heeft om geweldig geluid neer te zetten en de creativiteit fascineert mij. En ja dat vleugje Doors begreep ik absoluut.

Phileine zegt sorry

Sorry mannen dat ik nooit eerder van jullie gehoord heb. Dat ligt na het lezen van alle info over jullie ongetwijfeld aan mij, al heb ik de film Phileine zegt sorry waar jullie de soundtrack voor hebben gemaakt wel gezien. Ik vond het leuk om vanavond kennis gemaakt te hebben met jullie en zal een volgende keer zeker weer even gaan kijken.

Ik ga graag naar festivals omdat je daar vaak nog muziek ontdekt en net zo makkelijk na een tijdje naar een andere band gaat. Zo ook deze avond die mij het gevoel gaf in zo’n festival tent te staan. Na ongeveer een uur stap ik op de fiets om nog even naar Black Radio te gaan kijken in Jazzpodium Dordrecht. Een heel ander muziek genre en andere sfeer en daar sta ik nog wat uurtjes op de dansvloer.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)