Enkel een wijze les gescoord…

Door
19 maart 2016
Reacties (4)

Winnen of verliezen, als je ervan hebt geleerd, win je dus altijd. Man, wat heb ik vanavond een hoop geleerd. Ik weet nu dat één goede wedstrijd dus helemaal niet het einde van een vormdip betekent. En dat elf voetballers niet per definitie een team zijn, maar gewoon elf voetballers die tegelijkertijd hetzelfde spel spelen. Waar een op een jeugdhonk van de lokale voetbalvereniging gespijkerde wijze les al niet goed voor kan zijn.

Onderuit in Velsen

Over Telstar-uit wordt jaarlijks een leuke column geschreven op deze site. Vorig jaar werd door ons Eredivisie avontuur het gemis noodgedwongen verzacht met een bezoekje van de gastheren tegen RKC Waalwijk, dit jaar mochten wij weer voor onze eigen FC juichen op sportpark Schoonenberg. Althans, dat was het plan. De avond begon nog plezierig, want de ontvangst is altijd hartelijk bij Telstar. Een praatje met de steward, de ballenjongens deelden chocolaatjes uit bij de ingang en bij het bakje koffie krijg je zo maar een gezellig gesprek met de vrijwilligers van dienst. So far so good, want toen de bal eenmaal aan het rollen was gebracht, werd het één lange lijdensweg tot het laatste fluitsignaal.

De eerste helft leverde wel spektakel op, maar de grootste kansen waren voor Telstar, dat twee keer de lat raakt. Janga en Gravenberch waren dichtbij een treffer voor FC Dordrecht, maar beiden troffen geen doel door toedoen van doelman Zonneveld. De voorzichtige euforie die Dordt had meegenomen uit de wedstrijd tegen de Go Ahead Eagles van afgelopen maandag bood hoop op een betere tweede helft. En daar houdt het op, want zoals wel vaker dit seizoen is het na de rust een zwakke vertoning. Binnen twintig minuten vindt Telstar via Tissoudali twee keer het net, Van den Broek prikt er ook nog eentje in. Alles wat mis kan gaan, gaat mis. Het meest sprekende voorbeeld daarvan is een vrije trap van de Schapenkoppen, waar het tikje breed niet wordt begrepen en de uit de muur rennende speler van Telstar de bal simpel kan oppikken. Het restant van de wedstrijd was van een dusdanig bedroevende kwaliteit, dat de twee minuten extra tijd als volstrekt overbodig werden beschouwd.

En nu?

Hoewel het theoretisch nog wel mogelijk is om de play-offs te halen, hoop ik dat die wedstrijden ons bespaard blijven. Deze verzameling voetballers met genoeg talent is simpelweg geen team. Hangende koppies, geruzie op het veld na een mislukte pass en het gemis om voor elkaar door het vuur te gaan, het is om moedeloos van te worden. Ik loop al een tijdje mee en heb al enkele seizoenen meegemaakt waarin ons clubje onderaan eindigde, maar dan was er tenminste beleving, passie en strijd. Iets wat hopelijk in de resterende wedstrijden nog wel is te zien, want uiteraard ben ik er dan gewoon weer bij. Want na al die seizoenen winnen en verliezen, heb ik geleerd dat alles volgend seizoen weer helemaal anders kan zijn.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • Kees Klok

  Ja, laten we maar hopen op het volgende seizoen. Dit wordt niks meer.

 • pjb

  Dit heeft toch geen bestaansrecht………..

  • Frank Berkhout

   Volgens mij is dat niet afhankelijk van de resultaten, uiteindelijk verliezen er meer clubs dan dat er winnen als de competitie erop zit. Als die ook allemaal geen bestaansrecht hebben, is er geen competitie. Ups and downs, het hoort er nou eenmaal bij…..

  • 078

   Wat een rare reactie. Hoezo niet? Het kost de gemeenschap weinig tot niets en duizenden mensen hebbener plezier aan.
   Dordt zal het ene jaar 16e worden, het jaar erop 10e, het jaar erop misschien een keer en uitschieter naar top 5 en daarna weer 14e. Dat is het het altijd gaat en daar zijn wij, de Dordt supporters, tevreden mee.
   Heeft het alleen bestaansrecht als er gewonnen wordt? Dat zegt erg veel over jou, zo’n opmerking.

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)