5 ideeën voor huisvesting asielzoekers

Door
26 februari 2015
Reacties (13)

Beter Voor Dordt stelt vragen over de toestroom van asielzoekers in Dordrecht. Vanuit Den-Haag is bepaald om in de eerste helft van dit jaar 98 asielzoekers met een verblijfsvergunning te huisvesten.

Al eerder konden we lezen dat het Stedelijk Dalton Lyceum in de problemen kwam door de snelle toestroom van kinderen van asielzoekers. Voor al die kinderen is extra lesruimte nodig, en die ruimte is er niet.

Wacht even. Die ruimte is er niet? Die ruimte is er zeker wel! We moeten gewoon wat creatiever omgaan met de leegstand in de stad!  Op dit moment is er een enorme leegstand in Dordrecht en hebben we zo’n 12.000 m2 aan lege ruimtes.

Daarom helpt iDordt de Dordtse politiek een handje door 5 ideeën te noemen voor potentiële huisvesting van asielzoekers:

 1. Als de V&D straks toch failliet gaat is er meer dan genoeg ruimte om de 98 asielzoekers en hun gezinnen op te vangen. Van La Place maken we dan gelijk een gaarkeuken.
 2. Het Stadion van FC Dordrecht. Wordt toch maar eens in de twee weken in gebruik genomen. Misschien kan dan ook eindelijk de belofte van vergroting/verbouwing worden waargemaakt!
 3. Op de Voorstraat is extreem veel leegstand (14% in tegenstelling tot andere steden waar de leegstand 2 á 3% is op A-locaties)
 4. De oude LTS aan de Reeweg Oost. Een gebouw van 8.216 m2 moet genoeg zijn toch? En als het niet als huisvesting kan dienen is het wellicht een optie voor het Dalton Lyceum.
 5. Het Regiokantoor aan de Noordendijk is groot genoeg én per direct beschikbaar.

 

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • ifor

  Hoi Valerie,

  enige research was wellicht handig geweest. Hier twee links om in ieder geval optie 4) te schrappen.

  http://www.nieuwelts.nl/
  http://www.werkplaatsoost.nl

 • PieterWolters

  Is de Voorstraat nog een A-locatie voor winkels? Volgens mij is dat tegenwoordig het gebied Statenplein/Sarisgang/Achterom/Bagijnhof/Visstraat. De Voorstraat wordt steeds meer een gebied voor creatieve startups. Qua A-locatie winkels heb je eigenlijk alleen nog maar V&D en Vos & Van der Leer op de Voorstraat. De rest van de publiekstrekkers zit al een paar jaar elders.

 • Cylin

  Zullen we die asielzoekers maar gewoon lekker op het binnenhof vestigen, als Den Haag die mensen zo graag hier int Nederland wil hebben? Laat alle politici eerst maar eens zelf iemand in huis nemen voordat hier de boel (verder) verziekt wordt.

  • Keuringsdiensd van Wahrheit

   Tja dan zeker ook alle ‘windmolens’ als ongewenste objecten naar het Binnenhof deporteren , sorry transporteren, wat u betreft Miijnheer Humanitas, als oplossing voor alle vermeende ziekmakende ongewenste elementen in ons landje,….

   • Cylin

    Er hoeft niets gedeporteerd te worden als je voorkomt dat ze gebouwd worden. Overigens heb ik er niets op tegen als iemand volledig op eigen kosten windmolen wil bouwen, zolang anderen daar geen last van hebben.

    Als iemand ‘asielzoekers’ in huis wil nemen, geldt daar hetzelfde voor.

    • Keuringsdiensd van Wahrheit

     Ik heb wellicht ‘last’ van uw egocentrische klimaatveranderingen aanjagende ‘en ergens inhumane reacties hier op dit ‘sociale medium…mijnheer of mevrouw Cylin; ;, Zal ik u als hardwerkende sociale Nederlander dan maar op het Binnenhof vestigen …..??

     • Cylin

      En hoe heb jij last van mijn mening dan?

      Windmolens hebben op zich geen invloed op het klimaat, en met alles er omheen hoogstens een negatieve invloed. Het is inhumaan om mensen te dwingen anderen voor de rest van hun leven te onderhouden. In beide gevallen kun je gewoon netjes geld inzamelen, en zou je niemand moeten hoeven te dwingen.

      Misschien zijn er wel heel veel sociale, humane mensen in Nederland, maar zolang mensen er niet vrijwillig voor kunnen kiezen, zullen we het nooit weten.

     • Keuringsdiensd van Wahrheit

      Minder inzet van fossiele energie, en inzet van meer schone duurzame energie (zoals windmolens) hebben wel degelijk invloed op het klimaat en op een gezond(er) milieu, dat is ondertussen wel ‘evidence based’, ja tenzij je alleen naar Pownews kijkt dan weet je hier niets van natuurlijk…..
      Ik word overigens ook ‘gedwongen’ te leven in een land met voor mij allerlei ongewenste verziekende zaken; auto’s bijvoorbeeld gatverdamme, afschuwelijke rotdingen, of industrieterreinen, de import van allerlei stompzinnig amerikaanse gebruiken en gewoontes, of mensen die corrupt zijn en zichzelf verrijken ten koste van anderen, ach te veel om op te noemen,. ..Ik moet het voor lief nemen allemaal!
      De (tijdelijke) opvang van mensen in nood uit den vreemde, en de doorstroom van een deel van hen naar een permanent verblijf is voor mij geen enkel probleem, lijkt mij iets bij beschaving horen.
      Heeft u zelf trouwens ooit wel eens een asielzoeker gesproken of ontmoet, vraag ik mij zo af?

     • Cylin

      ‘evidence based’. Gelukkig zet je het zelf al tussen aanhalingstekens.

      De invloed van mensen op het klimaat wordt nogal overschat, en daarbij is het ook nog maar de vraag of de klimaatverandering een verslechtering is. Zelf vind ik een iets warmer klimaat en wat meer bos en natuur niet zo een probleem. Als we het over milieuvervuiling hebben, scoren windmolens bij de fabricage ook niet best waar ook nog bij komt dat windmolens geen fossiele bronnen kunnen vervangen.

      Je mag je storen aan wat je maar wil, het verschil is dat ik niemand wil dwingen om het op mijn manier te doen, en jij er geen probleem mee hebt dat mensen gedwongen worden het op jouw manier te doen. Jij klaagt dat je alles voor lief moet nemen, ik klaag dat ik daarbovenop ook nog gedwongen moet meebetalen. Jij zou het liefst van alles verplichten of verbieden, ik vind dat iedereen zo veel mogelijk zelf moet kunnen bepalen.

      Als het voor jou geen probleem is, kun je er toch ook niet tegen zijn om de bijdrage vrijwillig te maken? Lijkt me ook een stuk beschaafder, als we toch over beschaving hebben.

      Ik heb zat mensen gesproken die in de bijstand terecht zijn gekomen, en mensen die hun inburgeringscursus aan het volgen waren. Zat niemand tussen die ik de rest van hun leven zou willen onderhouden.

     • Keuringsdiensd van Wahrheid

      U wilt vast wel voor de kosten van de klimaatveranderingen opdraaien neem ik aan…..
      http://www.duurzaambedrijfsleven.nl/finance/2735/klimaatschade-eu-niets-doen-kost-e-190-mrd
      Echt weer gevalletje omkering van zaken uw manier van ‘denken’:: ik verplicht niemand nergens tot wat, ik schets alleen een beeld in reactie op uw dwangmatig zelfbepalende egocentrische kijk op de wereld ;
      U wilt u tenslotte zelf eigenlijk niet conformeren aan zaken waar een democratische consensus voor bestaat, zoals de opvang van asielzoekers. u zou deze mensen tenslotte op het Binnenhof willen vestigen, …ze weg willen hebben van hier, uit Dordrecht.
      U maakt zich vast ook erg druk over de grootkapitalistische bovenlaag die wij met zijn allen onderhouden in onze ‘beschaving’, en de miljarden hypotheekrente subsidies… etc!

     • Cylin

      Democratie is een kwaadaardig idee als je mensen dwingt eraan mee te doen.

      Ik heb niet het idee dat je erg je best doet me te begrijpen, anders had je vast geen ‘hypotheekrente subsidies’ genoemd.

     • Keuringsdiensd van Wahrheit

      Dat heeft u dan weer wel goed begrepen, u bent een voor mij onbegrijpelijk type.
      Emigratie kan trouwens ook vrijwillig zijn, zonder opgejaagd of bedreigd te worden door kwaadaardige machten die jou willen vernietigen ……………maar ik zou voor uw reiskosten slechts tot aan de grens willen bijdragen!

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)