Aan alles komt een eind

Door
15 september 2013
Reacties (0)

Het is vaste prik: als ik gasten van buiten Dordt ontvang en het weer is er naar, dan wordt er gevaren met de fluisterboot. Gaan we eerst het Venetië van Holland vanaf het water bekijken en daarna de inwendige mens versterken bij poffertjessalon Visser, waar ik al vanaf mijn vijftiende kom. Ik dobber graag, maar ik ben ook nogal honkvast.

Als het weer er naar is, want hoe vaak is het mij niet gebeurd dat ik bezoek lekker maakte met een vaartochtje en wij er door oer-Hollandse zeikregen toch maar van afzagen? Deze zomer hadden we geluk. Het is al eerder op iDordt gememoreerd, na een ongelooflijk slecht voorjaar, werden we gezegend met de mooiste zomer die ik mij kan herinneren. Die lijkt nu voorbij. Aan alles komt een eind, een cliché dat mij de afgelopen jaren flink is ingepeperd door het overlijden van mijn vrouw en een flinke handvol dierbare vrienden. Daarom is het tijd om in mijn laatste bijdrage als invalredacteur even terug te kijken naar het verleden.

Het is alweer twee jaar geleden dat ik een bijzondere tocht met de fluisterboot meemaakte. Op zondag 2 oktober 2011 vond het project ‘Ode aan de stad’ plaats. De fluisterboot maakte zijn tocht in omgekeerde richting, waarbij op een aantal plaatsen werd stilgehouden om op de oever een optreden van Dordtse artiesten te aanschouwen. Stadsdichter Marieke van Leeuwen had daarin een groot aandeel, maar zij niet alleen. Heel bijzonder was de zangeres op de Pottenkade, die werd begeleid door het carillon van de Grotekerkstoren.

Het was een prachtige najaarsdag, eigenlijk nog zomer. In de Wolwevershaven werd zelfs nog gezwommen. Een dag later begon de herfst en volgde een maandenlange periode zonder een straaltje zon. Aan alles komt een eind, ook aan de mooiste dingen. Morgen neemt de vaste redactrice van iDordt na een welverdiende vakantie haar plek weer in. Ik groet jullie met een ode aan de stad.

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Super knus tijdens Lepeltje Lepeltje

Geplaatst op 5 juni door
IMG_0568-1

Dit hele weekend is er in het Weizigtpark foodfestival Lepeltje Lepeltje. Maar er valt meer te halen dan alleen eten. Er is muziek, theater, een markt en genoeg te doen voor kinderen. iDordt nam natuurlijk een kijkje bij dit eet festijn.Zodra ik onder het station door was gelopen zag ik de tentjes en hoorde ik […]

Lees verder... Reacties (1)