Afstraffing in Utrecht

Door
15 februari 2015
Reacties (1)

FC Dordrecht uit bij FC Utrecht, vooraf bestempeld als een te nemen vesting. Het rommelt bij FC Utrecht en de jacht van FC Dordrecht op NAC is in volle gang. Er werden puntjes bij elkaar gevoetbald tegen ADO, Heerenveen en zelfs gewonnen van Excelsior. Het zal een aaneenrijging worden van finales, week op week. FC Dordrecht zal en moet op die 17e plek terecht moeten komen.

Des te groter is de teleurstelling na afloop van de wedstrijd. Verwacht je een uitvoerig geschreven verslag van deze wedstrijd, dan ga ik je nu alvast teleurstellen. Het is uiteindelijk een 6-1 nederlaag geworden, waar FC Dordrecht de wedstrijd met 9 man afsloot en FC Utrecht dat deed met 10 spelers. Het opnieuw benoemen van alle Utrechtse doelpunten en Dordtse rode kaarten doet te veel pijn in mijn supportershart. Als schrijvende pers heb ik mijn plicht uiteraard wel gedaan, maar de afstraffing van vanmiddag weerhoudt mij dat op deze site ook te doen. Na het laatste fluitsignaal denk ik voornamelijk aan alle Dordt logo’s die ik even moet verbergen tijdens de wandeling van de perstribune naar het pershok onder de tribune. De supporters van Dordt hebben een lange wandeling door een afgeschermde tunnel terug naar de bus. Dat lijkt mij ook nu ook wel fijn nu.

Gelukkig is het Carnaval op ons Eiland geen massaal volksfeest, anders hadden er vanmiddag ook genoeg beelden van melig verklede supporters op TV geslingerd. Dat is natuurlijk heel gezellig, maar het ziet er nogal treurig uit als jouw club verliest. Een huilende banaan of een boos schreeuwende indiaan, dat blijft ons mooi bespaard.

Maar een FC Dordrecht supporter is gelukkig wel wat gewend. Die weten ondertussen wel dat hoogte- en dieptepunten soms dicht bij elkaar liggen. Het is nog wat vroeg om over onze kansen tegen PSV te praten, want die zijn na een midweeks avontuur natuurlijk moe en kunnen zich dan moeilijk opladen tegen ons kleine clubje. Laten wij daar morgen maar mee beginnen en tot die tijd Studio Sport proberen te mijden.

Foto: Martin Berkhout

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • De Snor

    Tsja en als je dan kijkt naar Willem II, waar je bijna het hele vorige seizoen boven hebt gestaan, of naar Excelsior, dan levert Dordt echt een schandalig slecht seizoen af. Tuurlijk, Willem II is een grotere club, met meer mogelijkheden. Maar Excelsior? Kom nou. Met boertig amateurisme schop je het dus ver in de eerste divisie, maar in de Eredivisie moet je gewoon een professionele organisatie hebben. Heeft FC Dordrecht gewoon niet.