Altijd winnen is toch ook niet leuk?

Door
1 februari 2014
Reacties (0)

MVV uit, altijd lastig .

De stemming was anders dan anders bij FC Dordrecht. Het plotselinge vertrek van Yoëll van Nieff liet een sombere mist over de Krommedijk hangen. Natuurlijk, in de voetbalwereld is het vaker een komen en gaan van spelers alleen deze jongen was wel erg bijzonder en wilde bovendien nog helemaal niet terug naar zijn moeder, FC Groningen.
De aderlating van één gouden linkerbeen wil echter niet zeggen dat we verloren zijn. Met zo’n brede selectie zijn er nog genoeg gouden linker- en rechterbenen om uit te kiezen.

Trainer Harry beschikte bijvoorbeeld nog over Adnan Alisic, de gouden stofzuiger van de Jupiler League. Hij deed zijn bijnaam eer aan in de eerste helft. Hij zoog, de rest stoof en wij zagen vanaf het uitvak dat het best goed was. Het kon beter door bijvoorbeeld te scoren maar dat zou in de tweede helft ook kunnen.

In de eerste minuut na de rust ging het al bijna mis. Gelukkig werd de Maastrichtse vrije trap geblokkeerd door keeper Hahn die weer beestachtig goed stond te keepen. We kwamen met de schrik vrij.
Langzaam bekroop het dwingende gevoel dat het tijd werd voor wat Dordtse doelpunten omdat hij anders in de verkeerde goal zou vallen.
De klok in het stadion was na 44 minuten gestopt met tikken, net als onze helden. In plaats van het betere voetenwerk zagen we paniekvoetbal. De 22 benen wilden nog wel maar de 11 bijbehorende hoofden waren in de war. Met de tactiek van “alles hard naar voren en dan zien we wel”,  zaten de Schapenkoppen verstrikt in de val van de Limburgers. In de 67e minuut werd het ons fataal, uit een corner opende MVV de score. Met een gelaten zucht aanvaardden we deze tegenslag. Nog 20 minuten om het goed te maken was de gedachte.
Het gejuich in het stadion was nog niet eens verstomd toen een minuut later  de 2-0 werd gevierd. Ik ging zitten in de ijdele hoop dat het geluid over zou waaien. Dit werd een avond om snel te vergeten. Ondanks de dappere pogingen van Dordtse zijde ging zich in de Geusselt vanavond geen wonder voltrekken.

Gelukkig is een Dordt supporter niet zo snel uit het veld geslagen. “Altijd winnen is toch ook niet leuk?”, hoorde ik iemand zeggen terwijl de rest zwijgend zijn plek in de bus  opzocht. De muziek werd aangezet en mijn buurman vroeg of ik een biertje lustte. “Ja, lekker.”

Foto: Martin Berkhout

 

 

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)