Andere buzinezz

Door
14 januari 2015
Reacties (0)

Dordt is weer een nieuwe businessclub rijker. De teller loopt waarschijnlijk al richting een aantal tientallen stuks (zelf ben ik ’t overzicht een beetje kwijt…). Donderdag 15 januari wordt ie officieel geopend. Deze keer niet voornamelijk gericht op de ondernemer, maar de werkloze jongere.

Even de droge cijfers. In 2013 zijn er in de Drechtsteden zo’n 12.200 jongeren van 15 tot 25 jaar die tot de werkzame beroepsbevolking behoren. De arbeidsparticipatie van deze groep bedraagt 40.8%. Vorig jaar waren er ruim 1.000 jeugdigen (een term die graag door onderzoeksbureau Drechtsteden wordt gebruikt) onder de 27 in de Drechtsteden als niet-werkende werkzoekende (Nww) ingeschreven. Zo’n 330 jonge mensen onder de 25 jaar ontvingen op 1 januari 2014 een WW-uitkering. Ongeveer hetzelfde aantal onder de 27 jaar kregen een bijstandsuitkering. Ruim 1.200 jongeren onder de 25 jaar ontvingen een Wajong-uitkering.

Bovenstaande kost de maatschappij geld. Dus moet wethouder Bert van de Burgt hoogstwaarschijnlijk gedacht hebben, investeren in jongeren levert ons allen uiteindelijk meer op. En omdat Buzinezzclub in andere steden al successen heeft behaald, waarom dan ook niet hier? De club begeleidt jongeren in de bijstand, members genoemd, naar een opleiding, baan of eigen onderneming. De bedoeling is dat jaarlijks 120 jongeren uit de Drechtsteden aan de slag gaan met dit programma. De club biedt workshops, coaching en toegang tot een breed netwerk waarbij een grote rol is weggelegd voor het regionale bedrijfsleven. Even een zijspoor, maar wellicht iets voor iemand om een aantal van deze jongeren op docu-achtige wijze het komende jaar te volgen op hun weg naar succes??

Het spreekt voor zich. Wil je als betrokken ondernemer een steentje bijdragen – want ja, ook al willen we dit dikwijls niet, werkloosheid is een opgave voor de gehele maatschappij – dan ga ik er gemakshalve van uit dat je morgen welkom bent bij de Berckepoort, start 15.00 uur om nieuwe members te ontmoeten.

@FairOnlyThirza
www.facebook.com\faironly

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dit is mijn laatste blog…

Geplaatst op 15 juli door

Ik heb m’n zegje gedaan. In december 2011 voor het eerst, en daarna zo’n beetje trouw iedere week voor zo’n ruim 3,5 jaar. Duurzaamheid was mijn hoofdtopic. Van duurzame evenementen, testpanels, energie tot aan eerlijke handel. Daarnaast passeerden Dordtse activiteiten, een kritische noot richting de gemeente en af en toe een persoonlijk verhaal / mening de revue. Regelmatig bagger afgeleverd, af en toe een stukje waarvan ik dacht ‘best goed gedaan’.

Lees verder... Reacties (2)

Een grijs Drechtsteden

Geplaatst op 8 juli door

Nee, deze blog gaat niet over het weer vandaag. Maar over het feit dat Dordt sneller vergrijst en ontgroent vergeleken met andere steden. Een kant die je niet wilt opgaan als stad. Aan de ene kant zie je in vooral cultureel Dordt jongeren opstaan, zie bijvoorbeeld DOOR, Woorden Worden Zinnen, Brandwerk, Do in Dordt, Zomerklanken, Werkplaats Oost, etc. Helaas, een schril contrast met de wat killere zakenkant in de regio.

Lees verder... Reacties (7)