Armoede, armoede…

Door
18 januari 2016
Reacties (0)

Ik had het al voorspeld: na de winterstop valt de winter in. Voetballen in de winter, waarom doen we het eigenlijk? Voetballen op maandagavond, welke idioot heeft het ooit verzonnen? Voetballen op een ijskoude wintermaandagavond, ook nog eens de blauwe maandag, daarmee krijg je geen stadion vol. Het was dan ook een bescheiden groep van zeer getrouwe supporters die zich na een degelijke noordpooltraining op de Krommedijk verzamelde voor de wedstrijd FC Dordrecht – FC Emmen.

Emmen, waarvan we ooit met 6-1 wonnen, als ik het mij goed herinner. De herinnering aan dat mooie seizoen waarin FC Dordrecht promoveerde begint al een beetje te vervagen. Het was vanavond armoe troef in het stadion. Op zonnige zomerdagen doet de schamelheid van het optrekje nog wel knus en lekker kneuterig aan, maar nu de ijspegels aan de tribunes en de doelpalen hingen, overheerste een ernstig gevoel van hopeloze armoede. Op ‘onze’ noordtribune bleek een groot deel van de toch al wrakke stoeltjes verdwenen. Vermoedelijk zijn ze gebruikt om de kleedkamers nog een beetje warm te stoken. We namen het gelaten op. We staan toch altijd al tijdens de wedstrijden, om niet met splinters in onze kont thuis te komen. Terwijl er nog wat grappen over werden gemaakt ging de wedstrijd van start. De eerste minuten leken veelbelovend met een stormloop op het Emmener doel. Een stormloop die al snel was uitgewoed.

Glühwein

Het ging over van alles bij ons op noord. Over de tamme idioten die vrijdag een aantal fietsen en een brommer bij het supportershome in brand staken, over de glühwein die we in plaats van bier dronken, over de nieuwe aanwinst met die onuitsprekelijke naam. Ondertussen werd er op het veld gedraafd en gezwoegd, maar er was weinig spektakel te beleven. Ondanks een licht veldoverwicht voor Dordt was het aan keeper Te Loeke te danken dat het niet voor de rust al 0-4 was. De Dordtse verdediging had vorstverlet. Na de rust was het niet veel beter. Hadden we Yoël van Nieff nog maar gehad, dan waren die drie vrije trappen in de buurt van het Emmener doel er wel in gegaan. En ja, eindelijk wist Emmen er in de drieënzestigste minuut eentje in te frommelen. Daarop leek Dordt te herleven en werd er weer even begeesterd aangevallen, maar met slordige passes, die te vaak bij Emmen terechtkwamen, en zonder noemenswaardige defensie bleef het armoede en werd het ook nog eens 0-2. Gelukkig waren er maar drie minuten blessuretijd. Daarna konden we naar onze iglo, om te ontdooien.

Foto Door: Elisa Kuster

Leuk artikel? Deel het met anderen: