Babyboom Dordrecht

Door
24 augustus 2015
Reacties (0)

EditieNL onderzocht hoeveel kinderen er per gemeente zijn geboren in 2014. In totaal waren dat er 175.000. In Dordrecht waren dat er 508 per 10.000 vrouwen tussen de 15 en en 50 jaar. In totaal komt dat neer op 1365 baby’s in 2014.

Babyboom

Het landelijke gemiddelde ligt op 465 baby’s per 10.000 vrouwen. Dordrecht is dus met 9% meer een “zeer vruchtbare” gemeente te noemen. Even ter vergelijking: Dordrecht heeft ongeveer 119.000 inwoners en 1365 nieuwelingen, Rotterdam kent 610.000 inwoners en slechts 8.107 baby’s (cijfers van het CBS). Ongeveer 90 van die pasgeborenen Dordtenaren komt trouwens uit een groot gezin met meer dan drie kinderen.

Emma of Levi

Nu we weten dat we het goed doen hier in Dordt is het misschien ook wel interessant om er een ander onderzoekje bij te pakken. Want; hoe noemen we al die kleintjes hier graag? Volgens het Albert Schweitzer Ziekenhuis worden meisjes vaak Emma genoemd (68 keer) en jongens vaak Levi (92 keer).
Andere populaire namen de jongens zijn: Jesse, Sem, Jayden en Lucas. En voor de meiden zijn Julia, Fleur, Sanne en Lisa erg in trek.

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Pancakes & Chill

Geplaatst op 20 mei door
Processed with VSCO with p5 preset

Ik heb zelf niet echt iets met Tinder. Moderne communicatie überhaupt trekt me niet. Vooral omdat ik het vermoeiend vind en vrouwen niet meteen weten wat voor een half-god ze eigenlijk voor zich hebben. Ik zie er namelijk veel beter uit in het echt. Desalniettemin wekten de vele verhalen van m’n vrienden wel m’n interesse. […]

Lees verder... Reacties (0)

Petitie: Geen straf voor helpen vondeling

Geplaatst op 19 mei door

Het helpen van de vondeling die door stichting Beschermde Wieg is opgevangen is strafbaar. Er is een petitie opgestart om een wetswijziging te bewerkstelligen. Er zijn al 12 EU-landen waar het opvangen van vondelingen niet strafbaar meer is. Oprichtster Barbara Muller hangt een straf boven het hoofd nu de babykamer voor het eerst is gebruikt:“In […]

Lees verder... Reacties (0)