balletje balletje

Door
25 mei 2016
Reacties (1)

Is er iemand blij als de straatverkoper zijn blik op hem richt? Is er iemand die denkt: “Leuk, gezellig”, of “Interessant, wat zou hij te vertellen hebben?”

Niemand is blij met straatverkopers, behalve misschien de directeur van het Wereld Natuur fonds en toch zijn ze een vertrouwd beeld geworden in onze binnenstad.

De straatverkoper heeft het makkelijker dan de straatmuzikant omdat het niemand lukt om de straatmuziekvergunning te krijgen op het stadhuis. De troubadour heeft plaatsgemaakt voor frisse studentjes die je de indruk geven dat de ontmoeting met jou het beste is wat ze vandaag overkomt. Ik kan slecht tegen geveinsd optimisme, zeker als het om mijn geld gaat.

Na jarenlange training zijn de meeste straatverkopers afgericht. Ik kan gewoon langs ze lopen en ze negeren me volledig. Slechts een enkele nieuweling probeert het. Het fijnste van mijn relatie met de straatverkopers is dat de newbie me direct gelooft als ik op vriendelijke toon vertel dat praten met mij verspilde moeite is.

Eigenlijk heb ik dus helemaal niet zo’n last van straatverkopers. Toch irriteren ze me. Ik wil helemaal niet mijn autisten-gezicht opzetten om genegeerd te worden. Dan heb ik toch velen malen liever de accordeons uit de Balkan. Of balletje-balletje. Waar is dat gebleven? Voor je het wist had een chagrijnige goochemerd jouw 25 gulden in zijn zak. Goudeerlijke oplichting waar je bij staat.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Matthijs Muilwijk

    Hmm, de klerelijers hebben ondertussen ook al steevast een antwoord op mijn ‘geen interesse’… Het stukje van de vriesestraat naar het achterom is van een boodschappenwandelingetje veranderd in een mudmasters run waarbij de verschrikkelijk irritant blije corpsballen de obstakels zijn…

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)