Beef @ Bibelot

Door
29 april 2013
Reacties (0)

21:04 uur:
Met een team van experts betreed ik het nieuwe Bibelot. We betalen allemaal € 15,50 voor een band waarvan iedereen dacht dat de leden al jaren dood waren. Waarschijnlijk is deze prijs wel nodig om de zaal te bekostigen want het is mijn eerste bezoek aan het nieuwe Bibelot en het moet gezegd worden: het is een indrukwekkend poppodium van buiten-Dordtse proporties.

21:13 uur:
We arriveren bij de main stage. Beef zou om 21:00 uur beginnen, we denken het begin dus gemist te hebben maar de band is nog in geen velden of wegen te bekennen. Het voorprogramma is nog bezig: de cd Reggae dance hits 1998 draait volle toeren op een leeg podium. We vinden de perfecte plek om te staan helemaal bovenin recht voor bar. Deze locatie biedt bier binnen handbereik, goed zicht op de mooie zaal, het publiek beneden en potverdomme, ook het podium is perfect zichtbaar. Het feest kan beginnen.

21:45 uur:
We observeren de zaal nog wat meer en bestellen nog wat bier, nog steeds geen teken van Beef. De munten gaan hard en nog steeds staan we naar die klote-cd te luisteren. Waar blijft Beef? Justin Bieber komt over het algemeen sneller op het podium.

22:00 uur:
De koninklijke leden van de band hebben de moeite genomen om eens een kijkje te gaan nemen op het podium. Bij het horen van de gitaren van de intro denk ik even dat Beef tegenwoordig een metalband is, gelukkig komt daar de blije zanger al aanhuppelen die direct de echte Beef-sound ten gehore brengt. Nu kan het feest dus echt gaan beginnen.

22:43 uur:
De zanger gaat als vanouds los. Leuk dat hij zijn oude pet met 1 staart heeft ingeruild voor een petje met daaraan 2 staarten bevestigd. De ontwikkeling van de band blijft echter beperkt tot de pet met staarten, want in de drie jaar pauze die de band heeft genomen heeft er nooit iemand over nieuw materiaal nagedacht. Het zijn de oude liedjes die aan de lopende band de ruimte worden ingeslingerd.

22:59 uur:
Heel vervelend is de grote kale nicht die in zijn groene shirt vooraan het podium nogal heftig interactie zoekt met de bandleden. Hij is duidelijk de grootste Beef-fan op aarde en iedereen moet dat blijkbaar weten. Hij staat met zijn kleffe handen gebaren te maken die niemand begrijpt, we besluiten hem maar te negeren en bestellen nog wat bier.

23:?? uur:
Niemand van de groep experts let meer op de band. Beef speelt heerlijke achtergrondmuziek en wij leveren netjes onze bijdrage aan de omzet van de bar.

??:?? uur:
Beef is klaar maar de avond nog niet. Terwijl de setting verandert naar die van een dansfeestje steken we de koppen even bij elkaar en vatten de boel samen. Bibelot is een mooie tent geworden en of je nu indruk wil maken op de dansvloer of jezelf wil bezatten hangend aan de balustrade, het kan er allemaal. Wat betreft Beef: ondanks het feit dat ze hetzelfde doen als zes jaar geleden leek iedereen het enorm naar zijn zin te hebben en was het optreden helemaal in orde. Ook wij hebben een topavond gehad, al weten we nog steeds niet of dat nu aan Beef of aan het bier heeft gelegen. In elk geval krijgt deze avond vijf sterren van het expertteam.

—————————————–

Meer info over Beef:

www.beef.nl

Of wil je de CD kopen? klik hier

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)