Beloften maken schuld

Door
29 februari 2016
Reacties (0)

Het is maandagavond, je houdt van FC Dordrecht dus je reist af naar Amsterdam. Jong Ajax staat op het programma, zo’n team waar je nooit van weet wat er van stal wordt gehaald. Dat maakt het leven van een Dordt supporter nog spannender dan het al is.

Dit keer troffen we een elftal met aardig wat spelers uit de hoofdmacht. De één noemt het competitievervalsing, de ander beschouwd het als een compliment. Ik zie het als waardering, dat ze het met de echte jonkies niet aandurven om het grote FC Dordrecht (gemiddelde leeftijd toch zeker rond de 22) aan te kunnen.
Het eerste kwartier hadden we er nog best plezier in. Ondanks de kou die geleidelijk onze voeten overmeesterde sprongen we bijna een gat in de lucht toen Janga op doel schoot. Nogmaals werd de zwaartekracht getrotseerd toen Bunjaku hetzelfde deed. Maar helaas ze gingen er niet in. Dat geluk was voorbestemd voor Ajax. Viktor Fischer (onthoud die naam, kan nog eens een grote worden) passeerde onze keeper en liet het thuisvak als een malle applaudisseren. Dat was even een tegenvaller, net als het doelpunt nog geen tien minuten later van Muric. Een klein beetje aangeslagen zochten we een verklaring voor deze inzinking. Misschien ging dit Jong Ajax toch wat volwassener om met de kansen. Zoals die dekselse Zivkovic, hup 3-0. Zelfs de meest positieve Dordt supporter riep: ’10-10-10!!’
Dat kwam aardig dichtbij dankzij van de Beek die ons in de rust verbouwereerd achterliet met de 4-0 op het scorebord.
Inmiddels had ik geen gevoel meer in mijn ledematen, totale gevoelloosheid was ook de beste manier om hier mee om te gaan.

Maar toch glinsterende er, naast de ijskristallen op de stoelen, iets van hoop aan de horizon. Amper een minuut in de tweede helft scoorde onze Janga de 4-1. Opnieuw scandeerde het uitvak: ’10-10-10!!’
Zou deze avond dan de boeken ingaan als die ene avond dat Dordt weer een wonder verrichtte?
We scoorden de 4-2 dus ja, het wonder zat in de pijplijn. De arbiters van dienst zagen buitenspel, onterecht bleek achteraf maar achteraf kijk je een koe in zijn kont. Met de moed der wanhoop desalniettemin nog immer gesteund door het Dordtse publiek, probeerde Fortes nog te scoren en kwam vlak voor tijd Janga weer gevaarlijk voor het doel. Het mocht niet baten, de scheidsrechter floot het voor gezien.
Je kan zeggen dat dit Jong Ajax een beetje vals speelde met haar opstelling maar wat schiet je ermee op? Trouwens, het eerste van Ajax hebben we ook nog wel eens op de knieën gekregen. Het ging vanavond gewoon even niet lukken om de juiste ‘flow’ uit diezelfde pijplijn te stampen.

We hebben de tweede helft in ieder geval gewonnen, laten we die lijn doorzetten aanstaande vrijdag thuis tegen RKC. Hup Dordt, onze Republiek blijft strijden voor de play-offs!

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)