Ben Harder Show: 10 jaar hardcore op DrechtstadFM

Door
14 mei 2016
Reacties (0)

De ‘Ben Harder Show’ bestaat vandaag 10 jaar. Daarmee is dit hardcoreprogramma de langslopende radioshow op DrechtstadFM. Dat wordt vanavond gevierd met een show tot 04:00 waar heel Dordrecht bij kan zijn. iDordt sprak de presentator, Ben Harder.

Het begin

De ‘Ben Harder Show’ is een radioshow op de zaterdagavond waar voornamelijk alle vormen en stijlen van hardcore gedraaid worden met de nodige interviews en achtergrond informatie. Het begon 10 jaar geleden met het feest ‘Slaves To The Rave’. “In 2006 werd mij gevraagd om kaarten weg te geven bij DrechtstadFM voor het feest ‘Slaves To The Rave’ waarbij ik aangesloten zat”, vertelt Ben Harder, “aldaar raakte ik aan de praat en kon ik een hardcoreprogramma beginnen.”

Ben Harder begon het niet in zijn eentje. Via ‘DJ Stalker’ werd Maurice erbij gehaald, in die tijd al een bekende Dordtse hardcore DJ. Na een halfjaar haakte de DJ’s ‘Stalker’ en ‘Xytec’ af en bleven Ben Harder en Maurice over. “We zijn de radioshow begonnen omdat het ons leuk leek. Meer niet eigenlijk. Maurice heeft daarbij altijd het legendarische hardcoreprogramma “Turbulentie” van “Stadsradio Rotterdam” als voorbeeld gehad. Dat begon in 1993. En mijn voorbeeld daarbij is het radioprogramma “Housnation” 91′ en 92′ van Fred Henderson en ene Ed, op radio Salsa (Papendrecht).”

Presentator zonder gezicht

Naast de muziekkeuze en de onderbroekenlol werd de show ook getypeerd door de presentator zonder gezicht. Op geen enkele foto was Ben Harder’s gezicht te zien. “Dit is om zoveel mogelijk de aandacht op het programma te vestigen en niet op de personen erachter.” Toch zijn de personen achter het programma wel degelijk belangrijk. Beide zijn al opgenomen in boeken over de Dordtse housescene.

Hoe nu verder

Al 10 jaar iedere week een radioprogramma presenteren is best iets om trots op te zijn. Toch denkt Harder daar niet zo over: “Eerder blij maar veel tijd en zin heb ik niet om daar bij stil te staan. We moeten verder en hard ook.” Harder heeft grote plannen met zijn show. Naast het binnenhalen van meer artiesten wilt hij rondom de ‘Ben Harder Show’ een eigen label gaan starten. “En ik wil wat meer gaan doen met film. Het liefst allemaal gek en dwaas. We zijn Dordts en hebben de Dordtse mentaliteit. Dat houd in dat we van gekkigheid houden. De één wat meer dan de ander, maar toch.”

Vanavond is iedereen vanaf 20:00 welkom in de DrechtstadFM studio op de Leerparkpromenade om deze speciale uitzending bij te wonen.

 

BHS_2

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Te gortig

Geplaatst op 16 december door

In het algemeen is het echter te weinig, is er vooral te veel herhaling (wie haalt het in zijn hoofd dezelfde programma's meer dan twee dagen achter elkaar uit te zenden, dan jaag je kijkers weg) en is het van de gekke dat we geen gepresenteerd nieuws meer hebben, zoals het even onbegrijpelijk is dat een populair programma als Voetbalgeblaaat! na één seizoen alweer is geschrapt.

Lees verder... Reacties (0)