Biertest met de Schapenkop Triepel 1433

Door
13 februari 2016
Reacties (0)

Stadsbrouwerij Dordrecht heeft weer een nieuw biertje gelanceerd, de Triepel 1433. De jongens van Bierfestival Schuim hebben niet heel veel reden nodig om bier te proeven en wanneer een nieuw Dordts biertje het luchtruim in gaat hebben deze mannen het proefschort al aan.

Vijf jaar geleden testte een iDordt testpanel de amber en we waren verbaasd over het resultaat. Het schapenkoppenbier werd in een blinde test tweede en kon zich moeiteloos meten met grote bieren van bijvoorbeeld de Scheldebrouwerij.

De verwachtingen waren bij het testpanel hoog. Dordts cynisme is omgeslagen in ongebreidelde trots.

De spelregels

Een testpanel van zeven man, bestaande uit de Schuim-organisatie, iDordt medewerkers en aanwaaiers testen drie bieren. De barman van het stadscafé selecteert de bieren en serveert ze zonder te vertellen welk bier we krijgen.

Het testpanel geeft het bier cijfers en en biertje met de hoogste cijfers wint. Veel moeilijker hoeft het niet te zijn.

Disclaimer 1: Jurylid Pim drinkt helemaal geen speciaal bier. Na ronde 1 haakte hij af, ook aan zijn vervangster hadden we niks omdat Vere net in een alcoholvrije week zit.

Disclaimer 2: Jurylid Marc had het bier al eens eerder gedronken. Omdat de Triepel het enige ongefilterde biertje is kan het zijn dat hij het bier aan het uiterlijk herkende.

Bier 1.  Schapenkopje Triepel 1433

Alle juryleden waren enthousiast over deze lekkere, lichte triple. Alex: “Lekker”. PeterPaul: “Een volmondig, harmonieus totaalgevoel. De nasmaak vloeit uit en is zoetig, niet zurig. Fijne belletjes, maar geen pareling.

Het gemiddelde cijfer: 7.3

Bier 2. Duvel triple hop IPA

Het biertje wat de grootste tegenstelling opriep. Rob herkende meteen zijn favoriete biertje. Marco dacht IPA altijd lekker te vinden maar zonder etiket gaf hij het slechts een vijf. Dick: “Zurig, trekt door de bek”. Ed & Marc proefde grapefruit, Alex juist weer pompelmoes, citroen en citrus. Rob: “Het mondgevoel is bitterdroog, het bier heeft een volmondige textuur en geeft een samentrekkend totaalgevoel.

Het gemiddelde cijfer: 6.5

Bier 3. Hopus triple Strong Pale Ale

Een prima biertje waar je altijd mee weg kan komen op een hipster-baarden afterparty.

Rob: “Plat bier. De smaak is zowel bitter, zoet als zuur en is harmonieus samengesteld” PeterPaul: “Dik, wollige schuimstructuur”.

Het gemiddelde cijfer: 6,9

We hebben een winnaar!!

Met trots kunnen we melden dat ons Dordtse bier, Het Schapenkopje Triepel 1433 eerste is geworden in onze biertest. Gevolgd door de Hopus en de Duvel.

Over de vormgeving was het panel het niet eens. Het flesje is klein, nodigt niet uit en doet nog het meeste denken aan het ouderwetse Skol-flesje. De andere kant is dat het wel een uniek flesje is en opvalt in lulligheid. Houden dus dat flesje. En houden dat Dordte bier van de stadsbrouwerij.

20160130_152511_resized

 

 

 

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)