Biken in de binnenstad (deel 2)

Door
27 januari 2014
Reacties (1)

Zoals u misschien weet heb ik afgelopen twee maanden veel gewerkt in de binnenstad van Dordrecht. En met veel plezier! De straatjes, de meldingen en ook het contact met de burgers. Het werken in een gebied als het centrum past bij mij. En misschien heeft u het gemerkt aan mijn gedrag. Ik hoop het wel.

En hoe beweeg je je het beste als agent door de binnenstad van Dordrecht? Inderdaad, op de bike. De herkenbare dienstmountainbike en herkenbaar in uniform. Over de straatjes, door de steegjes en snel van links naar rechts sturend. Daar waar de burger mij het beste tegen kan komen. Aanspreekbaar en sportief. Lekker dichtbij de toerist, de winkelende burgers en ook de “overlastgevende” jeugd.

Maar hoe ziet dat er nu uit om als agent door de binnenstad te biken? Om u een korte indruk te geven heb ik een camera op mijn bike gezet en heb een surveillancerondje gemaakt met mijn collega. Voor mij was het de eerste keer om op deze manier gebruik te maken van een camera. Mocht ik iets niet goed gedaan hebben dan excuseer ik me bij deze. Het zijn de rauwe beelden zoals het gegaan is. Want net als de opnames van #twittercoptv houd ik van puur. Het werk te laten zien zoals het is.  Open en transparant. Niet alleen spectaculaire beelden maar ook gewoon surveilleren door de straten.

Wat we niet hebben laten zien is een aanhouding van een man die drugs aan een andere man gaf. Hij bleek ook nog een mes van dertig centimeter op zak te hebben. Jawel, naast dit opnemen hebben we ook nog echt gewerkt!

Veel kijkplezier met een fractie van biken in de binnenstad. Een mooi beeld door de camera geleend van @Idordt. Een andere dimensie volgend op mijn eerste blog.

Binnenkort deel 3 van Biken in de Binnenstad.

@DJ_Grootenboer

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Thea Lubbers

    Mooi filmpje. Alleen de muziek is irritant. Je had er beter Bicycle Race van Queen onder kunnen zetten.

Twittercop populair bij scholieren

Geplaatst op 16 oktober door

De Dordtse twittercop Dirk-Jan Grootenboer, inmiddels een bekende Dordtenaar, is populair bij scholieren. Eind oktober verschijnt het boek “Twittercop in Dordrecht, #durftedelen” dat hij samen met schrijfster Caty Groen maakte. Samen gaven ze een gastles¬†aan het Insula College over het schrijverschap.Op het moment dat de schoolbel ging voor de volgende les ontstond er file bij […]

Lees verder... Reacties (0)