Bloed, ijs en schaatsen

Door
25 augustus 2013
Reacties (2)

Omdat een stad als Dordrecht meer is dan alleen FC Dordrecht togen we naar de Sportboulevard. De finale van het International Ice Hockey Cup stond op het programma. Een toernooi met deelnemers uit Duitsland, Zwitserland en Groot Brittannië, de aftrap voor het aankomende ijshockeyseizoen. Voor een voetbalsupporter even andere koek, tenminste dat was mijn gedachte voordat ik de ijshal betrad.

Bij de ingang stond er allerlei volk in vrolijk gekleurde clubtenues. Sommigen hadden zelfs de moeite genomen om de clubkleuren middels een breinaald te vereeuwigen. Ik voelde me meteen thuis, dit had net zo goed een entree van een voetbalstadion kunnen zijn.
IJshockey is natuurlijk niet hetzelfde als voetbal maar het draait wel om het gegeven dat je meer moet scoren dan je tegenstander. Alleen doet een ijshockeyer dat op schaatsen met een stick tegen een puck. Al deze elementen mogen elkaar raken en het liefst zo hard mogelijk. IJshockey is niet voor jankerds en misschien is de locatie (tegenover het ziekenhuis) ook niet geheel toevallig.

De eerste minuten was het even wennen aan de snelheid van het hele gebeuren. Dat het fysiek mogelijk was om zo snel te schaatsen en tegelijkertijd een puck te beheersen, petje af. Ik had medelijden met de scheidsrechters, is het bij voetbal al geen pretje vanwege het verbale geweld, bij het ijshockey is het overleven geblazen.  Eén onbewaakt ogenblik en je hebt óf een puck óf een speler tegen je aan.
Om alle prikkels nog eens te vergroten werd er ook nog eens bij elk akkefietje muziek ingezet. En akkefietjes genoeg, als de puck niet werd geraakt dan raakten ze elkaar wel. De hoofdsponsor, ERU, had niet voor niks de slogan: ‘Kaas voor kerels’ bedacht. Bij voetbal gaat het vergeleken met ijshockey best lieflijk aan toe.

Na drie keer 20 minuten was ik uitgeput van het kijken, wat een spektakel.  FC Dordrecht zal ik er niet voor laten schieten maar de ijshockeywereld heeft er na vandaag een supporter bij.
Overigens was er nog een raakvlak met het voetbal, de Duitsers wonnen het toernooi.

 

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • disqus_6myo1qqoiy

    alweer?

  • Triskelion Advies

    Leuk he ijshockey. Dit weekend kun je met zijn allen weer genieten van 3 dagen internationaal ijshockey met teams uit Noorwegen, Duitsland en Frankrijk en natuurlijk Nederland. 10 teams die strijden om de Island Cup te winnen. Erg leuk en ook voor de kids leuk met een kids corner waar ze zich kunnen vermaken.

    En GRATIS entree het hele weekend!!!