PoleDance Shivers

Door
19 juli 2015
Reacties (3)

Tijdens PoleDance Shivers was er op het Scheffersplein een bluesrockoptreden. Mijn mond viel open van verbazing toen ik rockers van een jaar of 60 op het podium zag spelen.

Bluesrock is een muziekstijl. Dat zegt iedereen die de blues speelt. Ik kan dat geloven, want het komt behoorlijk muzikaal over. Maar toch ziet het er ook erotisch uit. Hoe ze daar hun gitaren beethouden hangend achterover terwijl de hemdjes zo verragd zijn dat hun borsthaar eronder vandaan komt. Die muilen gaan zo ver open dat het niet veel scheelde of er zou zomaar ‘kiekeboe’ een tong uit dat opengesperde bekkie kunnen floepen.

Ik sprak iemand die ook de bluesgitaar speelt en die zei dat ze daarom de microfoon zo voor hun mond houden. Zodat niet alles ineens te zien is. Sommige rockers spelen uiteindelijk in clubs. Wat ook nog eens kan in combinatie met jazz. Maar een hoop van die rockers zien blues vervolgens als de enige echte muziek en houden het daar ook bij.

Toch vraag ik mij af hoe je er als ouder op komt om je zoon van 6 nog op muziekles te doen? Het nieuwe schooljaar begint. Een eerste kringgesprek. “Ik zit op voetbal”, “ik op judo”, “ik wil gitaar spelen”. De juffrouw slikt even, want die heeft toch het beeld van die vuige gasten die nogal suggestief een gitaar hanteren met hun muilen wijd opengesperd.

Al is het nog zo muzikaal zolang mannen hun instrument beethouden in hun muscleshirtje met blote bovenarmen is bluesrock ook erotisch. Op het Scheffersplein zag ik een aantal kinderen die met grote ogen en openhangende mond aan het kijken waren. Ganz musikalisch.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Matthijs Muilwijk

    Awesome!

  • Martin Neyt

    Goed dat zijn ogen zijn afgeschermd, want dit is koren op de molen van gerontofielen.

  • bart

    fap fap fap

Mario P. Om het Even

Geplaatst op 17 februari door
images

Jongstleden donderdag, ooit Dordts vermaarde éérste weekenddag, werd in Café Miranda´s het nieuwste werk gepresenteerd van multitalent want zanger, schilder, schrijver en dichter-performer (in die volgorde graag) Mario P Om het Even. Tout literair en anderszins artminded Dordrecht was daarbij present. Sommigen aanwezig, sommigen minder aanwezig wat niet geheel onverklaarbaar was gezien de gemêleerde gebruikersgroepjes […]

Lees verder... Reacties (0)

Duitsers Winnen WK-Verstoppertje Dordrecht 2015

Geplaatst op 24 juli door

De hoogbejaarde Duitsers die afgelopen zondag abusievelijk werden aangezien voor de vermiste deelnemers aan het Open WK Verstoppertje spelen (1 dag eerder; red.) zijn door de organisatie van genoemd evenement alsnóg uitgeroepen tot mede-winnaars van de Dordtse 2015-editie. In weliswaar haastig gecreëerde buitencategorieën -voor origineelste kleding en oudste deelnemers- maar toch eervolle vermeldingen voor de […]

Lees verder... Reacties (0)