Een boek lezen, eigenlijk best fijn!

Door
1 juli 2015
Reacties (0)

Het is bekend, bibliotheken hebben het zwaar. Bezuinigingen en een terugloop in lezers zien we overal in ‘t land. Maar met de Boekenmarkt in het vooruitzicht, de vakantie die eraan komt en ook met de komende warme dagen, is het eigenlijk best logisch om weer eens een boek open te slaan. Een comfortabel plekje op te zoeken, een wijntje erbij en je bent good to go. En het wordt je steeds gemakkelijker gemaakt…

Zo zag ik onlangs het berichtje voorbij komen dat de Biliotheek AanZet elf mini-biebs heeft geplaatst, meestal dichtbij terrassen in de binnenstad van Dordrecht. Misschien zijn ze geïnspireerd geraakt door de Little Free Library aan de Oranjelaan. Ook de Bookswop bij DOOR is een succes. En voor een zacht prijsje bij bijvoorbeeld een Opnieuw & Co kun je een enorme voorraad boeken aanleggen. Mocht je specifiek op zoek zijn naar boeken rond circulaire economie, duurzame energie en (duurzaam) ondernemen, dan kun je terecht bij Cirkellab. Theoretisch gezien zou iedereen op iedere willekeurige locatie, ook vanuit je huis/tuin, een (mini)bieb kunnen starten. Voor de daadwerkelijke bibliotheken wellicht steeds belangrijker om meer te doen aan beleving. Denk aan het bieden van flexplekken, een koffiebar, culturele activiteiten, met een busje rondgaan door de wijken net zoals een ijscoman, een guerrilla actie starten rond lezen, etc.

Zelf ben ik het boek Business Model Generation van Alexander Osterwalder en Yves Pigneur aan het lezen. Inspiratie en kennis opdoen voor nieuwe business-modellen. Klinkt misschien saai, maar is heel praktisch met uitleg over de tool Business Model Canvas, veel visuele beelden en aansprekende voorbeelden van bijvoorbeeld een Google, LEGO en IKEA. Zeker niet voor iedereen, maar voor ondernemers een aanrader.

Welk boek staat bij jou in de planning?

@FairOnlyThirza
www.facebook.com\faironly

Leuk artikel? Deel het met anderen: