Brocanterie Sophie voor de rechter

Door
23 maart 2016
Reacties (2)

Brocanterie Sophie lag eind 2015 al onder vuur toen Radar een reportage maakte over de klachten die binnen kwamen (zie filmpje): Slechte high tea’s met cheeto’s (ja, de chipjes), producten die nooit aankomen en het niet reageren op klachten. Nu in 2016 is het weer raak. Het faillissement van de winkel in de Vriesestraat werd aangevraagd nadat gemaakte beloftes niet werden nagekomen. Gisteren besloot de rechter dat ze 2 weken de tijd krijgt om dit keer op een juiste manier de problemen om te lossen. Een officiële uitspraak is er niet. De tegenstander heeft er niet heel veel vertrouwen in.

Ervaringspagina

Op de Ervaringspagina op Facebook verscheen gisteren dit bericht:
“Vanmorgen heeft de zitting plaatsgevonden in het faillissementsverzoek tegen mw. Rietveld/Brocanterie Sophie. Er is nog geen sprake van een uitspraak of uitkomst. De rechter heeft aangegeven dat hij graag zou zien dat een en ander in overleg wordt opgelost en heeft Rietveld daarom de gelegenheid gegeven de klachten alsnog op een juiste manier af te handelen. De 26 mensen/bedrijven in het verzoekschrift zijn uitgebreid besproken. Een aantal van deze mensen heeft voor de zitting al een betaling/shoptegoed ontvangen (9 verzoekers) en met één is een betalingsregeling afgesproken. De rechter heeft aangegeven dat van de overige verzoekers in ieder geval zeven recht hebben op terugbetaling van het door hen betaalde bedrag. Voor het overige en ook voor de steunvorderingen van de mensen die zich na 18 februari 2016 hebben aangemeld heeft de rechter aangestuurd op een overleg tussen mw. Rietveld en onze advocaat Simone Kranendonk. Deze afspraak is inmiddels gepland.”

En er kwamen reacties op dit bericht. Mensen zijn boos op Brocanterie Sophie, want die zou nogal kinderachtig gedrag vertonen: “Zelf is ze zo mogelijk nog kinderachtiger hoor! Mensen na roepen die bij de rechtszaak aanwezig waren, als ze langs haar winkeltje lopen.”

“Dames die zich vervelen”

En ook de reactie van de winkel zelf op Facebook is discutabel: “Lieve mensen, Bij deze wil ik u bedanken voor alle hartverwarmende berichten, mails en telefoontjes. Het zijn er teveel om ze allemaal persoonlijk te beantwoorden, maar nogmaals ik waardeer het enorm.
Door de gebeurtenissen in Brussel is hetgeen er bij ons allemaal heeft afgespeeld niet meer belangrijk. Wij gaan door en laten ons niet gek maken door een aantal dames die blijkbaar tijd over hebben…. De rechter heeft besloten en daar houden wij ons aan vast. Voor ons is dat voldoende reden om door te gaan met hetgeen waar wij goed in zijn. En nee, de rechter had geen aandelen en ik ben ook nog nooit met hem uit geweest… Wij willen rust, wij willen onze bestellingen maken en verzenden en ons bezig houden met onze klanten, helaas worden wij continu gestoord door onjuiste en zeer kwalijke berichtgevingen, het wordt tijd dat degenen die ons op deze manier hebben neergezet, gestraft worden. Door 6 politiemensen in een rechtbank begeleid worden, omdat men vreest voor je veiligheid, het is te gek voor woorden, werkelijk waar te gek voor woorden!!! Laat men hier maar een programma over maken, ik houd mij van harte aanbevolen, want nogmaals in deze tijd een onderneming runnen is lastig en als men dan op deze manier een bedrijf kapot wil maken, mag men hier ook voor boeten!”

Nog niet afgelopen

Het lijkt er op dat de Brocanterie toch echt beter met klachten om zal moeten gaan om bestaansrecht te behouden. Inmiddels zijn er genoeg mensen niet blij met de eigenaresse lijkt het. Wat zal de toekomst brengen? Betere service of nog meer leegstand?

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Matthijs Muilwijk

    Opdoeken die hap… Voor een stad die al dood aan het bloeden is maakt de media aandacht rondom deze mislukking die zichzelf ondernemer noemt het alleen maar erger…

  • VeertigPlus Vrouw

    Nou ik blijf erbij, dit had nooit mogen gebeuren! Je kunt het wel af blijven schuiven op negatieve mensen, maar wie begon?

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)