Een brug te ver…

Door
24 april 2015
Reacties (0)

Schapenkop

Over de brug, of beter misschien: Een brug te ver…

Dordtenaar, Schapenkop, Dubbeldammer als je wilt. Dat ben ik. Alhoewel, dat laatste ben ik niet echt. Ik ben import-Dubbeldammer. Dubbeldam, het mooie groene dorp dat in de loop der jaren door de oude dame Dordrecht is geconfisqueerd. Ze dijde een beetje uit.

0Y3A9465-small

De echte Dubbeldammers wonen nog steeds ‘op’ Dubbeldam en moeten naar Dordt voor de belangrijkste boodschappen. Ik als Dordtse Dubbeldammer woon in wijk 9. Dat is het verschil.

Hoe het ook zij, wij als Dordtenaren zijn maar wat trots op onze prachtige oude stad waar Holland is ontstaan. En een beetje volleerd Dordtenaar kijkt ietwat minachtend neer op de omliggende dorpen zoals Papendrecht en Zwijndrecht. We geven het niet openlijk toe, maar het is wel zo. Toch zijn het niet meer dan enkele rivieren die deze drie plaatsen van elkaar scheiden. Dordtenaren zijn eilandbewoners. Tunnels en bruggen verbinden ons met het continent.

0Y3A9121-small

Hoogmoed komt voor de knieval, of iets dergelijks. Ik weet het. En in mijn geval moet ik bekennen dat ik als rechtgeaarde Dordtenaar een beetje Zwijndrechtenaar ben geworden. Of is het Zwijndrechter? Of Zwijndrechtenees?  Je ziet het, deze hoogmoedige Schapenkop weet niet eens hoe hij zijn naaste buren fatsoenlijk moet aanspreken.

 Wat is er aan de hand?

Vanaf heden bevindt mijn studio zich in Zwijndrecht. Na allerlei perikelen bij het zoeken naar een geschikte en niet onbelangrijk, betaalbare studioruimte in Dordrecht die ik daar niet kon vinden, heb ik uiteindelijk in Zwijndrecht een prachtige stek gevonden. Beter, groter, met meer mogelijkheden. Zeer goed bereikbaar, zowel met auto, fiets als openbaar vervoer. Dus…

 Zwijndrecht

Een kippeneindje. Het is net de brug over. Zoals wij Dordtenaren zeggen: De Zwijndrechtse brug. Ik heb van de plaatselijke inwoners al vernomen dat ik, wanneer ik aan ‘de andere kant’ sta, De Brug Naar Dordt moet zeggen. En toch voelt het als  een brug te ver. Wanneer je over de brug fietst zie je vanuit de hoogte mijn oude stad aan het water liggen. De Grote Kerk, de idyllische havens, de prachtige oude pakhuizen. Dat laat ik achter, in de steek misschien zelfs. Totdat ik weer terug fiets natuurlijk. Dan word ik door diezelfde oude dame weer opgewacht, vergeven en verwelkomd.

0Y3A8449-small

De afgelopen weken ben ik druk geweest met het verhuizen naar mijn nieuwe studio. En dat verhuizen altijd tegenvalt hoef ik niemand te vertellen. Alhoewel een fotostudio hoofdzakelijk uit lege ruimte bestaat, blijkt toch dat je meer op moet pakken en verplaatsen dan je lief is. Maar goed, ik ben over. Mijn ‘hoofdkantoor’ blijft natuurlijk in Dordrecht.

De afgelopen maanden heb ik ter gelegenheid van de aanstaande opening ook weer nieuw werk gemaakt dat nu aan de muren hangt. De beelden bij dit blog haalden die muren net niet. Anderen wel, dus…

Waar je ook woont, heb je zin om een kijkje te nemen in mijn nieuwe studio? Kom dan 2 of 3 mei tussen 12:00 en 17:00 even langs. Het is net de brug over… In Zwijndrecht. Achter het station.

En voor ieder bezoeker ligt er die dagen een cadeautje klaar.

Westelijke Parallelweg 50
3331 EW Zwijndrecht

0Y3A9642-small

 

 

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)