Cirkellab start a.s. vrijdag met Open Lab in Dordrecht!

Door
24 juni 2015
Reacties (0)

Cirkellab start vrijdag 26 juni met een maandelijks Open Lab. Bedrijven, start-ups, gemeenten, onderwijs en instellingen uit de regio Drechtsteden zijn welkom om op laagdrempelige wijze kennis te maken met Cirkellab, om ideeën uit te wisselen en gezamenlijk vorm te geven aan de circulaire kansen in deze regio (want ja die zijn er!).

Waar de een wellicht al jaren circulaire principes in de praktijk brengt bijvoorbeeld met reparatie, onderhoud en recycling, zijn deze voor een ander nog totaal onbekend (voor de laatsten, circulaire economie is kortweg een vernieuwende economische blik waarbij alles zijn weg en waarde terugvindt in de kringloop – afval is uit den boze zeg maar). Iedereen is welkom met vragen hierover of om te sparren over een (business)idee. Ook mensen die op zoek zijn naar inspiratie of die vrijblijvend kennis willen maken met Cirkellab kunnen terecht in het Open Lab.

Elke laatste vrijdag van de maand van 15.30 tot 17.00 uur is het Open Lab aan de Nieuwstraat 12-24 in Dordrecht vrij toegankelijk, uitgezonderd van de maanden juli en december (ook de die-hards van Cirkellab hebben af en toe behoefte aan vakantie…). Van tevoren opgeven is niet nodig, Cirkellab wordt graag verrast met de opkomst. Later zal Cirkellab experts uitnodigen, ter plekke experimenteren of een mobiel Open Lab organiseren door de regio. Suggesties, voorstellen en wilde ideeën zijn welkom.

Deelboeken
Tijdens het Open Lab kunnen bezoekers ook uit de bescheiden Cirkellab-bibliotheek boeken lenen over onder meer circulaire economie, duurzame energie en (duurzaam) ondernemen. Zo heb je alvast een boek klaarliggen voor de zomerperiode!

Circulaire borrel
Aansluitend aan het Open Lab volgt een borrel in het centrum van Dordrecht. Een mooie manier om het weekend in te luiden. Ook hier van harte welkom om bij aan te sluiten!

Be part of the cycle! 

@FairOnlyThirza
www.facebook.com\faironly

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dit is mijn laatste blog…

Geplaatst op 15 juli door

Ik heb m’n zegje gedaan. In december 2011 voor het eerst, en daarna zo’n beetje trouw iedere week voor zo’n ruim 3,5 jaar. Duurzaamheid was mijn hoofdtopic. Van duurzame evenementen, testpanels, energie tot aan eerlijke handel. Daarnaast passeerden Dordtse activiteiten, een kritische noot richting de gemeente en af en toe een persoonlijk verhaal / mening de revue. Regelmatig bagger afgeleverd, af en toe een stukje waarvan ik dacht ‘best goed gedaan’.

Lees verder... Reacties (2)

Een grijs Drechtsteden

Geplaatst op 8 juli door

Nee, deze blog gaat niet over het weer vandaag. Maar over het feit dat Dordt sneller vergrijst en ontgroent vergeleken met andere steden. Een kant die je niet wilt opgaan als stad. Aan de ene kant zie je in vooral cultureel Dordt jongeren opstaan, zie bijvoorbeeld DOOR, Woorden Worden Zinnen, Brandwerk, Do in Dordt, Zomerklanken, Werkplaats Oost, etc. Helaas, een schril contrast met de wat killere zakenkant in de regio.

Lees verder... Reacties (7)