Dagje uit

Door
23 februari 2015
Reacties (0)

Eindhoven uit, altijd lastig! Iedereen weet wel dat de plaatselijke FC een ware angstgegner is, maar ook op bezoek bij de jongens van Meneer Frits hebben we nooit echt een resultaat kunnen behalen. In de vijf eerdere wedstrijden scoorde PSV liefst vijfentwintig doelpunten en wij kwamen niet verder dan één.

Van tevoren weinig hoop dat daar verandering in zou komen. Zeker na het bekijken van de lijst der geschorsten, geblesseerden of anderszins afwezigen. Raar eigenlijk dat zo’n gevoel om kan slaan als het eerste fluitsignaal klinkt. Hoe dat komt?

Omdat we vandaag vrij mochten reizen ging ik lekker met de auto. Kaartje op zak (klein vermogen), zonnebril op (“Goe weer geweest”), muziekje aan (Motown), het mantra in mijn hoofd “Niet automatisch naar FC Eindhoven rijden”. Vlak bij Eindhoven wat willekeurige gedachten van vorige edities. Zo was daar de wedstrijd dat we 35 minuten de nul konden houden waarna Dordtenaar Juul Ellerman een einde aan de illusie maakte. Zo was daar Wim Kieft die 4 doelpunten tegen ons maakte in het jaar dat PSV de Europacup won. Ik heb daar Gullit zien voetballen, Koeman, Romario, Ronaldo… Kortom andere tijden. Tijden dat PSV wereldtop was. Tegenwoordig is dat anders, toch? Vandaag spelen we tegen een jeugdteam, dat net een zware wedstrijd heeft gehad. En Philips maakt al jaren hun TV’s niet meer zelf. Tegen de tijd dat ik heb geparkeerd en door Strijp-S tussen de drommen rood-wit-getooide Brabanders, al skaters ontwijkend, richting stadion loop is het zaadje van “hoop” dus al geplant.

Aangekomen bij de ingang voor uit-supporters wordt de deur keurig open gehouden door de steward die aan mijn shawl al had gezien dat ik waarschijnlijk wel bij zijn deur naar binnen zou willen. Met een welgemeend Brabants goedemiddag werd ik met goed gemoed verder ontvangen door de kaartjes afscheurder, de fouilleerder, de cateringbewaker. Fijn om als supporter van de tegenstander een keer vriendelijkheid tot je te krijgen die oprecht overkomt en niet alsof er vriendelijk wordt gedaan omdat dat nu eenmaal in het wedstrijddraaiboek staat. En dan hadden ze  bij de catering ook nog eens koffie met een koekje! Het gemoed werd dus beter en beter. En met het gemoed stijgt de hoop!

Enige minpuntje was dat de fouilleerder wel heel grondig was. Zo moest ik een (tweede) aansteker inleveren en moest ik toch echt laten zien dat allebei mijn telefoons gewoon werkten. De opkomende boosheid sloeg om in lacherigheid toen ik na het beklimmen van 23.987 treden aankwam op het vak. Het uit-vak bij PSV is een keurige vogelkooi. Zo eentje waar je in Blijdorp naar de rode ibis kan kijken. Of, aan de andere kant van het spoor, de gieren.  Je moet dus wel heel goed kunnen gooien om je projectiel op het veld te krijgen. Met het zien van de kooi was ik dus om. We gaan hier de nul houden en punten halen!

Als je van scoreboards houdt valt de uitslag van 3-0 uiteindelijk dus een beetje tegen. Maar als we van scoreboards hielden waren we natuurlijk geen fan geworden van FC Dordrecht. ‘Wij’ hebben twee doelpunten gescoord. ‘Zij’ hebben slechts één keer zelf het net weten te vinden. Dat één van onze doelpunten in eigen doel was en ons andere doelpunt niet is opgemerkt door het arbitrale trio doet er niet toe. Dat PSV datzelfde arbitrale trio nodig had om middels een penalty voldoende afstand te nemen om de wedstrijd rustig uit te spelen beschouwen we als een voetnoot. De ploeg stond goed, werkte hard en werd in de tweede helft ook nog eens gevaarlijk voor het Eindhovense doel. We hebben gedanst, gezongen, gejuicht en dus gewonnen!

Uitslag 1-2. Kortom een prima dagje uit!

Leuk artikel? Deel het met anderen:

‘Psst, club kopen?’

Geplaatst op 19 april door

Het schrijven van de stukjes over FC Dordrecht op idordt.nl gebeurt via een ingenieus roulatiesysteem waarbij een groepje supporters elk zo’n 3, 4 wedstrijden per seizoen voor de kiezen krijgt. Omdat ikzelf tot nu louter wedstrijden tegen Rotterdamse clubs toegewezen kreeg, heb ik daar enige tijd geleden in een overmoedige bui (het zou kunnen dat […]

Lees verder... Reacties (3)