Dan gaan we toch kwartetten!

Door
21 november 2015
Reacties (0)

Vrijdag 20 november. FC Dordrecht-Telstar. Typisch zo’n avond dat alles zo zou lopen als je van tevoren verwacht. Dacht ik. Na een gepaste minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs zouden we dit potje er ongetwijfeld uit gaan slepen. Onze jongens hadden immers twee weken de tijd gehad om zich na een mindere periode te herpakken en zouden die Witte Leeuwen (ietwat vaal geworden vanwege de industrie in hun thuisomgeving) van Telstar naar de spreekwoordelijke slachtbank te leiden.

Ik had zelfs al een grap voor op de tribune voorbereid, zodat de avond pas écht voorspelbaar zou worden. Speciaal voor Kees Klok. Ik hoorde die grap vorige week bij een optreden van de Belgische komiek Kamagurka: ‘De scheidsrechter geeft een kaart. Oh nee, hij stopt ‘m terug in zijn zak!’

Maar helaas, Kees Klok was afwezig. Ook Lennarht Poort was er niet. Terwijl zijn vader vroeger zelf nog scheids op niveau is geweest (aan tafel noemden ze hem een dag voor de wedstrijd ‘hondenlul’ zodat ie kon oefenen…). Zelfs onze Jan was er niet. Ziek!

Dus toen heb ik mijn grap maar aan mede-columnist Rogier ten Berge verteld. Die begreep ‘m niet, dus viel dit hele gedeelte van de avond hopeloos in het water.

Gelukkig had ik een troef in de mouw. Mijn moeder had in een duister winkeltje aan de Wegisweg een FC Dordrecht-kwartetspel uit lang vervlogen tijden op de kop getikt en dat hielp wat chagrijn verdrijven.

Chagrijn ja. Over het slechte spel, over onszelf (de gewoonte dat we altijd,  ja áltijd, onze eigen spelers zouden aanmoedigen, werd niet consequent nageleefd. Jammer, elke speler verdient aanmoediging) en. tja, het resultaat…

Uiteindelijk werd het 2-2 en al die mensen die er niet waren, lieten weten dat 1 punt beter was dan 0. Daar hadden ze gelijk in.

En de supporters die spelers uit kwartetspellen uit vervlogen tijden herkennen. Zij weten dat er weleens wat mindere jaren tussen zitten.

En zo zal het altijd zijn.

Door Emile van de Velde

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)