Danso serveert voorgerecht

Door
29 maart 2014
Reacties (0)

Bij ‘vol verwachting klopt ons hart,’ denk je niet direct aan een voorjaarsavond na een stralende dag, maar meer aan mistig en koud decemberweer. Zo’n kleumavond vlak voor de winterstop. Kleumen is er vanavond niet bij en in het bijna gevulde GN Bouw Stadion zijn de verwachtingen hoog gespannen. De spelers zijn klaar met de warming up en lopen het veld af. Het kunstgras wordt nog even flink bespoten, waardoor de fans op west dankzij de wind met een regenbuitje bij de les worden gehouden. Bij de aftrap reikt een vriend me een biertje aan. Ik heb nog geen slok genomen als er wild gejuich opgaat.

De eerste minuut is nog niet voorbij of Danso heeft gescoord na een corner voor Dordt. We zijn niet meer vol verwachting, we weten het zeker. Dit gaat een herhaling worden van de show in Emmen. ‘Wij staan bovenaan!’ dendert het over de tribunes, maar even later, tijdens het ‘Republiek Dordrecht’ laat ik van schrik het bier uit mijn handen vallen. Ilias Haddad verstapt zich vlak voor het doel van Hahn, de bal vliegt een onbedoelde kant op, maar het loopt met een sisser af. Dordt blijft oppermachtig en gaat weer volop in de aanval. De tweede treffer hangt in de lucht. Dat denkt Nuland ook. Net buiten het strafschopgebied gaat hij iets te fanatiek in de verdediging en loopt tegen rood aan. Helmond Sport moet verder met tien man. Nu weten we het helemaal zeker: FC Dordrecht gaat een hoge score neerzetten. Enigszins verbaasd gaan we daarom met 1-0 de rust in.

Tijdens de tweede helft beginnen we door te krijgen dat Helmond Sport met tien man zijn verdediging goed op orde heeft en dat ook het kwelduiveltje van Dordt zich weer op de lat van de tegenstander heeft genesteld. Dordt blijft onvermoeid aanvallen, maar het blijft 1-0, hoe hard we ook blijven zingen voor de club. Trainer Harry wisselt Kousemaker voor Gosens en Danso voor Korte om de vaart er weer in te krijgen. Dat lijkt te lukken, Korte wordt direct gevaarlijk, maar het kwelduiveltje weet niet van wijken. Alles vliegt over en naast alsof de spitsen het niet gemunt hebben op het Helmondse Doel, maar op de supporters van de Dykeside. Van der Ham probeert het nog een keer door Loen te wisselen voor Troost-Ekong en de scheidsrechter voert de hoogspanning op door zomaar vier minuten bij te tellen, maar uiteindelijk blijkt het voorgerecht van Danso meteen de hele maaltijd te zijn. Die smaakte toch best lekker: drie punten er bij is zeven punten voor op Willem II. Die zien we vrijdag in Tilburg.

Foto: Elisa Kuster

 

 

 

Leuk artikel? Deel het met anderen: