Dappere Dodo

Door
20 november 2014
Reacties (0)

Ooit liepen er dinosaurussen rond op aarde, zo zegt men. Nu niet meer. Ook die goedzak van een mammoet was aanwezig en wat te denken van zijn grote vriend de sabeltandtijger? Maar nu niet meer. Daarnaast vroette de dodo ook nog hier en daar met zijn kromme snuit in de modder, maar ook hij is niet meer. The dodo ain’t no mo’ no mo’, maar hoe erg is dat?

Niet erg toch? Wie mist de dodo? Ik heb nog nooit iemand horen klagen. En terecht, we missen de dodo namelijk helemaal niet. Vast heeft iemand ooit een dodo als huisdier gehad, en toen de laatste dodo uit verveling zijn eigen leven eindigde door zijn vleugeltjes door te snijden, zijn er zeker mensen geweest die dat heel jammer vonden, maar tijd heelt alle wonden en op een gegeven moment weet je niet beter. Iedereen gaat weer door waar hij of zij mee bezig was en het is prima.

Stel je nu eens voor.. denk nou eens even mee.. stel je voor dat de panda, die nutteloze papzak van een beer, stel je voor dat hij er niet meer zou zijn. Denk eens na, wat verandert er zoal in je leven? En in dat van vele anderen? Juist, er verandert helemaal niets. De panda is onze nieuwe dodo. We zullen hem niet missen als hij er niet meer is. Natuurlijk is het jammer als hij uitsterft, en er zullen hier en daar wat tranen om gelaten worden, maar op een gegeven moment is men klaar met janken en plaatsen we de panda netjes naast de dodo in het museum. Overigens is het voor de panda sowieso tijd om te gaan, hij is niet meer van deze tijd. Sinds de invoering van de kleurentelevisie loopt deze ongelikte beer al achter de feiten aan.

Mijn punt moge duidelijk zijn: we zijn prima bezig met moeder aarde. Er zijn hier en daar groeperingen die het nodig vinden het op te nemen voor bepaalde dieren, of voor de aarde zelf, maar laat alles nou maar lekker op zijn beloop. Alles komt altijd goed, de natuur vindt wel een weg. Wie zich niet aanpast haakt af, Darwin zei het al en gelijk had’ie. En nog slimmer dan de natuur is de mens, die heeft altijd overal een oplossing voor. Zo zeggen mensen bijvoorbeeld al heel lang dat ik moet stoppen met drinken, maar ik weet gewoon dat men over tien jaar een kunstlever heeft ontworpen, niets aan het handje. En zo is het ook met de aarde. Als iets op is gebruiken we gewoon wat anders. Het komt echt allemaal goed. Dus al die groene drukmakers kunnen gerust zijn, er is niets mis met de stroperij, kernenergie of olieboringen. Ook oorlogen en ziektes horen er helemaal bij. Wees niet bang, de mens gaat het regelen. Heb vertrouwen. Alles komt goed.

Leuk artikel? Deel het met anderen: