De dood van een prins

Door
12 augustus 2013
Reacties (1)

Waar was jij op 11 september? Ik denk dat iedereen boven de 14 jaar zich nog feilloos weet te herinneren waar hij of zij zich op dat moment bevond. Ik stond in een televisiewinkel toen ik het nieuws hoorde, de winkel in kwestie bestaat al een jaar of tien meer.

17 februari 2012, we zaten in de auto op weg naar SC Veendam – FC Dordrecht. Op de radio werd melding gedaan over een ski-ongeluk van Prins Friso en hij was er slecht aan toe. We waren nog maar net een half uur onderweg en de verwachting was dat we nog zeker tweeënhalf uur reistijd nodig hadden om de Lange Leegte te bereiken.  Nadat we het een halve minuut heel erg vonden voor de koninklijke familie begon er een praktisch probleem op te doemen. Stel je voor dat onze prins komt te overlijden? Dan last de KNVB vast ook alle voetbalwedstrijden af.

Ik sms’te een medewerker van FC Dordrecht of er een kans bestond dat we voor Jan met de korte achternaam naar het verre Veendam reden.  Hij sms’te terug dat hij er alles aan zou doen om de prins in leven te houden. Een sympathieke geste. Om 20.00 uur werd er dus gewoon afgetrapt in het stadion. Er werd met geen woord gerept over  de toestand van de prins en FC Dordrecht speelde met 1-1 gelijk tegen SC Veendam.

Die avond had ik nooit kunnen bedenken dat het voortbestaan van zowel de prins als de voetbalclub aan een zijden draadje hing. De stekker van SC Veendam werd er op 2 april uitgetrokken. Die van onze prins op 12 augustus.  Tragisch, in beide gevallen.

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • L. de Behangert

    Geen fan van het koningshuis.
    Maar alsnog R.I.P. Friso.