De eerste stap

Door
19 februari 2016
Reacties (0)

 

Voetbal is een mooie sport, een spannende sport en het kan inspireren. Je moet het alleen niet in de winter doen. Ik weet niet wie ooit heeft verzonnen dat de competitie in augustus moet beginnen om in mei te eindigen, maar op ijzige winteravonden vernikkelen in het stadion, is echt niet leuk. Waarom de competitie niet in maart kan beginnen en eindigen aan het einde van oktober, is mij een raadsel. Dan hebben we ook zoiets als een winterstop, waarin spelers maar wat snel uit hun ritme raken, niet nodig. Vanavond was het weertechnisch weer dramatisch in het FC Dordrecht stadion. Er stond een snijdende wind, bij een temperatuur rond het vriespunt. Het was weer volop wintertenen, dooie vingers en rillende lijven. Alleen een regenbui zou nog ellendiger zijn geweest, maar die bleef ons wonderwel bespaard.

MVV Maastricht was vanavond te gast op de Krommedijk. Op 25 september speelde FC Dordrecht met 2-2- gelijk in het verre zuiden, waar toen nog de rozen bloeiden en men bezig was de druiven te oogsten, want Nederland is tegenwoordig wijnland. Zelfs op het Eiland van Dordrecht hebben wij een wijngaard, te danken aan de opwarming van het klimaat, een feit waar vanavond helemaal niets van te merken was. Helaas ontbrak dit keer de glühwein om een beetje warm te blijven, maar je kunt als supporter niet iedere wedstrijd worden verwend. Dat waren we zo wie zo al niet. De laatste gewonnen thuiswedstrijd was die tegen Almere City op 30 november en sindsdien werd slechts één keer gewonnen, op 29 januari van FC Oss, voor de rest was het vallen en opstaan, gelijkspel of verlies.

We snakten naar een beetje warmte, Aangezien je het weer niet kunt veranderen, moest die warmte komen van de wedstrijd, Het vuur moest eraf spatten. Niets was in de eerste helft minder waar. Dordt maakte er een rommeltje van. Op de tribune werd hier en daar al een voorzichtige vergelijking met het onfortuinlijke Manchester United gemaakt. Tot twee keer toe moest het engeltje dat dit keer op de Dordtse doelpaal zat, ingrijpen om een achterstand te voorkomen.

 

Rillend gingen we de rust in met 0-0 op het scorebord. Even leek het penalty’s schieten in de rust het hoogtepunt van de avond te worden, maar in de tweede helft stond er een vechtlustiger FC Dordrecht op het kunstgras. Niet dat het spel er veel minder rommelig door werd en nu en dan kostte het MVV te weinig moeite om door de verdediging heen te breken, maar dan was daar Robert te Loeke, de rots in de Dordtse branding. Uit een penalty werd het 1-0 voor Dordt, dat zich daarna vastbeet in de wedstrijd, maar een aantal kansen door pech of slordigheid niet wist te verzilveren. Het eindigde dus met 1-0. Een mooie wedstrijd was het niet, we werden er niet erg warm van, maar de drie punten zijn binnen. De eerste stap naar de periodetitel is gezet.

 

 

Foto: Elisa Kuster

Leuk artikel? Deel het met anderen: