De Ferme Handdruk

Door
12 maart 2015
Reacties (2)

Nieuw op iDordt! “De ferme handdruk”. Maandelijks wordt een Dordtenaar of iemand die ooit ook maar een schijnbeweging richting Dordt heeft gemaakt, in het zonnetje gezet. Een goede daad of een willekeurige leuke actie kan genoeg zijn om de ferme handdruk te ontvangen. En vandaag, omdat het de eerste keer is, gaat de ferme handdruk naar een persoontje die we allemaal wel kennen!

Zijn naam is God en hij woont onder andere in Dordt. God, bij deze, gefeliciteerd met de ferme handdruk! Ja beste mensen, God heeft, zonder dat iemand het weet, een hoop goeds gedaan voor Dordt. En niet alleen onlangs, nee nee, God draait al een tijdje mee. Maar ook nu weer doet hij regelmatig van zich spreken.

Te beginnen bij de conducteur die deze week op Dordt Centraal hardhandig uit elkaar werd getrokken, precies in de week waarin acties gevoerd werden tegen het geweld jegens NS-personeel. Mooi woord trouwens, jegens. Maar dat is niet alles. Terwijl de openbaar vervoerders klappen krijgen, al dan niet terecht, met dat geouwehoer over kaartjes enzo, gaat het elders in de wereld ook goed mis. Elders, nog zo’n leuk woord. Neem nu Syrië, velen zullen er nog nooit van gehoord hebben. Syrië is een of ander kutland in midden zandbakkistan, waar boze mensen met baarden elkander van het leven (lees: hoofd) beroven. Elkander, wederom een lekker woord. En wat te denken van wederom? Afijn (nog een! afijn!), in dat rare land wordt bij willekeurige mensen het hoofd ontvreemd. Ontvreemd is nochtans geen lelijk woord, maar ook zeker niet mis. Nochtans daarentegen is een topper!

En zo kan ik nog wel even doorgaan. FC Dordt is bijvoorbeeld nog niet in veilige haven, dat wordt nog een tijdje vechten tegen de bierkaai en dweilen met de kraan open. Desalniettemin doen ze hun best. En ja, ik weet het, desalniettemin mag er zeker wezen. Laten we in ieder geval onze Dordtenaar van de maand niet vergeten. De ferme handdruk gaat deze maand, dik en dik verdiend, naar onze bovenste beste goede vriend God. Want hoe verschrikkelijk sommige dingen ook moge zijn, laten we nooit vergeten, en dan ook echt nimmer (nice! nimmer!), dat het allemaal veel erger was geweest als God er niet voor ons zou zijn.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Martin Neyt

    De heer van het absurdisme is terug. Rejoice!

  • Liesbeth Kloosterkaas

    Nou, probeer de Hand van God maar eens te over treffen, dat wordt vast een slap handje volgende maand…