De gevreesde novembermaand

Door
29 november 2014
Reacties (2)

Die gevreesde novembermaand We wisten het bij het verschijnen van het programma van de eredivisie: het zal sowieso niet makkelijk worden, maar november wordt gewoon de allerzwaarste maand voor FC Dordrecht. Met moeilijke wedstrijden tegen grootmachten als Twente, Ajax en Feyenoord hoefden we ons geen illusies te maken.

Het begon allemaal best aardig, de temperaturen reikten bijna tot de 20 graden toen ons verzet tegen Ajax pas werd gebroken na een rode kaart aan Dordtse zijde. Iets wat ons in de wedstrijden tegen Twente en Feyenoord overigens ook zou opbreken. In de Kuip kwamen we nog het dichtst bij een puntje. Maar tegen Willem II moest het anders. Op de vertrouwde tijd van vrijdagavond 20:00 uur konden we iets terugdoen voor het verlies van het kampioenschap van vorig seizoen.

Maar nee, ondanks een aardig begin staan we na ruim een kwartier al met 2-0 achter door persoonlijke fouten in de verdediging. De strijdlust is er, maar net als tegen Feyenoord is het aanvallend te beperkt. Ten Voorde krijgt nog een mogelijkheid in de tweede helft, maar het is te weinig en inmiddels staat het scorebord al op 0-3. Een slotoffensief is er amper, of het moet de 0-4 zijn van Willem II, waardoor de novembermaand toch eindigt in mineur. Iets wat overigens amper te merken is aan de sfeer in het stadion en in het supportershome vlak na de wedstrijd. Zeker als een aantal spelers nog een bezoek brengt aan de afgeladen kantine. Dordtenaar Illias Haddad bedankt de supporters namens alle spelers voor de steun van de afgelopen tijd, waarop het ‘Een Dordtenaar zal altijd blijven zingen’ nog maar eens wordt aangeheven.

Al met al heeft het mooie weer van begin november plaatsgemaakt voor nachtvorst, maar dat wil nog niet zeggen dat FC Dordrecht in zwaar weer is terechtgekomen. Want we wisten het van te voren: in november mogen we blij zijn met een puntje. Maar die gevreesde novembermaand ligt nu achter ons en weet je wat we doen? We beginnen gewoon de lente vast in december: PSV thuis, Heracles uit en Groningen thuis, kom maar op! En mocht het onverhoopt wat koud worden op de tribune dan verwarmen we ons nog even met de gedachte aan die schitterende 18e mei 2014.

Ik wens u vast een fijne Dordtse lente.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Joop Appelstroop

    Met 0-4 verliezen van je medepromovendus is gewoon zielig en denk ik ook niet nodig als je het tegen Ajax en Feyenoord (uit!) wel lang gelijk weet te houden. Op deze manier mag onze trots blij zijn als er op het einde van het seizoen 10 punten zijn gehaald…

  • PieterWolters

    Volgend jaar gewoon weer lekker Jupiller League en daar weer veel winnen. Lijkt me leuker dan veel verliezen in een te hoog gegrepen categorie.

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)