Frisse mannen bij DOOR

Door
14 oktober 2015
Reacties (0)

Hippe uitgaansgelegenheden richten zich op frisse vrouwen. Industriële inrichting met inhoudsloze teksten op slecht gestucte muren. Khotinsky is op vrijdagavond bevolkt met vriendinnenclubjes.

De moderne man zit in de schuur

Khotinsky schenkt Goose Island Indian Pale Ale Beer, toch zie je hier weinig mannen. De metroman die vrijwillig bladert in de VT-wonen en kan praten over zijn gevoel is uitgestorven. De moderne man van nu verschuilt zich achter zijn baard en zit op vrijdagavond op de bank in zijn schuurtje met een moeilijk biertje in de hand. Samen met zijn baard-maten.

en wil geen verandering

Mannen willen geen verandering. De mannen-kroeg herken je aan het interieur wat twintig jaar geleden ook niet hip was. Eikenhouten bar, tafeltjes met een kleedje en het bier van de maand is jaren een herfstbok.

Fijn gezelschap

Mannen die wel eens een keer iets anders willen maar gruwelen van kasten met kleur en ritme, duo sleutelhangers en botanische prints hebben nu ook een plek met complexe biertjes en fijn gezelschap: DOOR op de Voorstraat.

Goede energie bij DOOR

DOOR heeft absoluut een vrouwenenergie, maar wel de energie van stoere wijven. Kijk door de ongeschoren vrouwenoksels heen en je ontdekt dat militante tuinbroeken-lesbo’s met pittig kapsel ruimte geven aan goede ideeën. De gratis veganistische gaarkeuken klinkt fundamentalistisch, sla die over als je drempelvrees hebt. Maar ze hebben ook vaak verrassend leuke laagdrempelige bandjes. Kom uit die schuur baardmans, en drink je biertje een keer bij DOOR.

-0-

Deze blogpost verschijnt ook als column in de Stem van Dordt

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Filmnacht met jonge filmmakers

Geplaatst op 11 maart door
maxresdefault

De eerste Nacht van de Duistere Film, georganiseerd door iDordt en DOOR, was een succes. Toch gaan we het 19 maart iets anders aanpakken. We gaan ervoor zorgen dat er jonge filmmakers en regisseurs aanwezig zijn om hun werk te laten zien, maar ook om meer te vertellen over hun gemaakte werk en ervaringen.Jaime Quant […]

Lees verder... Reacties (0)

Een Rooie Waas in DOOR

Geplaatst op 6 maart door

Voor iedereen die het heeft gemist en nog niet zo bekend is met DOOR hebben we hier een sfeerimpressie van de vrijdagavond. Peter M. filmde Rooie Waas. Speel je nou zelf ook een instrument of kan je lekker zingen? Kom dan op de vrijdagavonden een keer naar het open podium en laat je talent zien.

Lees verder... Reacties (0)