De Nationale Dag van de Materiaalman

Door
24 september 2014
Reacties (0)

Columnist Sjoerd Mossou riep in het AD van vandaag 24 september uit tot Dag van de Materiaalman.
Omdat een materiaalman onmisbaar is, zeker die van FC Dordrecht.

“Jan, heb jij even een handdoek voor me? En heb jij mijn shirt gezien? Waar liggen de bidons?”
De hele dag loopt Jan heen en weer om alle vragen van een antwoord te voorzien.  Soms heeft hij even tijd om koffie te zetten voor een ieder die zijn kantoor betreedt.
Kantoor is misschien een te mooi woord, feitelijk is het een lege ruimte onder de tribune. De verwarmingsbuizen die erdoorheen lopen worden gebruikt als extra opbergruimte. En daarnaast voorzien ze de plek van een behaaglijke temperatuur. Wanneer het hard regent heeft hij pech, dan vindt het grondwater een uitgang onder zijn tafel.
Maar hij is zelden te vinden op zijn kantoortje. Hij is onderweg om spelers op te halen, legt de wedstrijdshirtjes klaar of raapt verdwaalde ballen van de tribunes. En dat allemaal op zijn badslippers, want die zitten lekker. Ik heb het vermoeden dat hij ze aanhoudt  wanneer hij gaat slapen. Tenminste, als hij überhaupt ooit naar bed gaat, volgens mij is hij 24 uur per dag aan het halen en brengen. 

Een materiaalman heeft geen eigen leven, hij leeft mee in de droom van de voetballer.
Waarom zou hij dan ooit gaan slapen?

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)