De Porsche, de Bus en de Burgemeester.

Ja, dat was me wat op een mooie zondagmorgen. Al slenterend over de Wijnstraat bleken zowel een Porsche als een Bus onverzoenlijk tegenover elkaar. De Porsche kon vanwege sportvelgen niet verder de stoep op, de Bus kon of wilde niet naar achteren. Gebeurtenissen ontvouwden zich als een lustige lotusbloem.

Bus versus Porsche

Ik ga niet naar achteren” was de besliste boodschap van zowel de ferme buschauffeuse alsmede de self-made Porsche- rijder. Nieuwsgierigen bleven staan, vogels stopten in hun vlucht en een auto sloot zich inmiddels achter de bus aan. Laat nou net de Burgemeester ook nog langslopen. Ja, het kan niet op in deze bruisende metropool, en dat op een zondag.

Maar al die mensen zitten te wachten in die bus” probeerde de Burgervader ernstig. “Ik ga niet opzij“, sprak de Porsche beslist. “Ik ga niet naar achteren“, aldus de ferme buschauffeuse. “Maar de mensen in de bus“… Ja, onze Burgemeester doet zijn best, ook op zondag.

lotus2

Burgemeester Brok zegt dingen

Uiteindelijk besloot de Porsche de halve Wijnstraat achteruit te rijden, want ja, die siervelgen contra minstens 19de eeuwse stoepjes. Hij vroeg me even later nog of ik van de krant was, want hij vond het een beetje lullig. “Nee, ik heb wel een web-blogje maar je was wel verstandig door terug te rijden.” De Porsche reed weg, de Wijnstraat weer op. Ik vervolgde gerustgesteld mijn weg. Als voormalig Rotterdammer ben ik heel wat gewend, maar dit was fantastisch. Bedankt Bus, bedankt Porsche, bedankt Burgemeester. Het was weer een enerverend wandelingetje. En dat op een zondag.

Om toch vrolijk te eindigen deze hond. Of hij worst lust. Dat denk ik wel. Misschien tot volgende week. Het leven zit immers vol hindernissen.

worst

Of je worst lust

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Eek

    De doorstroming verdient hier ook geen schoonheidsprijs… Waarom geen eenrichtingsverkeer, zoals het parallel lopende stukje Voorstraat? (bussen uitgezonderd, die kunnen de draai de Voorstraat op waarschijnlijk niet goed maken?
    Is men bang dat het daar te druk wordt? Het eenrichtingsverkeer lost genoemde situatie met de Duitse schone niet op, maar menig automobilist die de busroute volgt is hier dagelijks aan het tobben…

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)