De Stroper

Door
14 november 2009
Reacties (0)

Een risico bij het uit eten gaan zijn de grote groepen.
De Stroper is niet groot en voor de hele grote groep hadden ze een mooie oplossing. De groep van 14 50+ers zaten rechts van de deur. Hierdoor waren ze enigzins van elkaar af gescheiden van de rest.
Aan de linkerkant van de ingang en de keuken zat de rest. 6 stelletjes, 2 tafels voor 4 personen en een groep van 8 man.

Allemaal man en op zich keurige mannen. Niet luidruchtig of zeer nadrukkelijk aanwezig maar groepen van meer dan zes maken nu eenmaal meer herrie. Het is een wet. Grote groepen in restaurant maken nu eenmaal meer herrie.

 

Dit betekende dat we allebei naar voren moesten leunen om met elkaar te praten. Pas toen de groep wegging konden we rustig praten.

De Serveerster vertelde ons waar het specialiteitenmenu uit bestond. Zo’n opsomming van exclusieve gerechten waar je een minuut later met een beetje mazzel nog twee of drie woorden hebt onthouden. Op verzoek ging ze ook navragen waar het stropersmenu uit bestond. Nou doe dan maar het verrassingsmenu. Dat vond ze goed maar we moesten dan wel weten dat het verrassingsmenu eigenlijk het stropersmenu is met een paar extraatjes.
Het eten was prima en erg mooi opgemaakt. De bediening was ook prima. Hoewel, de start?
Pas na 25 minuten kregen we een mandje brood en de menukaart.
Meestal hou ik niet zo van toetjes, nu was het toetje het hoogtepunt. Een bolletje ijs gemaakt van een peulvrucht. In eerste instantie een beetje flauw maar door geconcentreerd te proeven kwam een zeer sterke smaak naar boven die ik tervergeefs probeerde te plaatsen.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)