De Tovenaar van Oss

Door
29 augustus 2015
Reacties (4)

Het leven van een FC Dordrecht-supporter gaat niet over rozen. Dat wisten we al, maar dit werd afgelopen maandag toch maar weer eens bevestigd. Ongeveer 150 supporters zagen de afslachting door NAC. De geelhemden walsten als een tornado over FC Dordrecht heen. En Robert Maaskant, de coach van NAC, lachte als een boze heks uit het Zuiden na afloop om de naïviteit van FC Dordrecht.

Toen de tornado was gaan liggen, bevonden de supporters zich plots in een nachtmerrie. We stonden nagenoeg onderaan de ranglijst en niemand hield eigenlijk rekening meer met onze club. Het werd tijd dat de club op zoek ging naar verlossing. Verlossing van deze duistere plek op de ranglijst waar Dordt zich nu bevond. En zo, lieve supporters, zo begon de zoektocht. De zoektocht naar De Tovenaar van Oss. Die zou wel weten hoe we uit deze vreselijke situatie moesten ontsnappen. Toch?

Het zou een harde en moeilijke tocht worden. Vol valkuilen en illusies.  Zou FC Dordrecht deze ontberingen overleven? De tocht zou vier dagen duren. Vier dagen waarin de club alles op alles zou moeten zetten om de het doel te bereiken. Er werd getraind en er werd gerend. Allemaal om dat ultieme doel te bereiken: verschijnen voor de Tovenaar van Oss.

En na vier lange dagen restte de club nog slechts 90 minuten totdat de zoektocht zou eindigen.

Het was een slijtageslag. Continu verscheen de club voor de Tovenaar. Steeds weer gaf de Tovenaar niet thuis. Elke keer was er een sta in de weg. Totdat uiteindelijk de vogelverschrikker zonder hersens, de blikken man zonder hart en de bange leeuw zonder moed zich verpersoonlijkte in de persoon van Jeroen Lumu. Hij zorgde dat alles goed kwam. Met een uitgekeken schot verscheen hij voor de Tovenaar.

En zo lieve supporters, zo klikte Lumu drie keer met zijn hakken. Zo waren daar drie punten. En zo was de nachtmerrie voorbij.

De bovenste plaatsen van de ranglijst lonken. Daar ergens…

Somewhere over the rainbow.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • piet

  Opdoeken dat betaalde voetbal in Dordrecht!

 • Jan Hooligan

  Opdoeken die Piet!

 • PieterWolters

  Maar goed dat er niet miljoenen in een nieuw stadion is geïnvesteerd zoals een paar jaar terug nog werd besproken.

  • Keuringsdiensd van Wahrheit

   Opportunistisch neoliberalisties achteraf-geblaat vanaf de zijlijn natuurlijk:
   Als de Schapenkoppen in de Eredivisie waren gebleven, dan was het comment ongetwijfeld “Waar blijft dat nieuwe stadion nou toch verdomme!!!”

   Maar gelukkig dat de FC D is gedegradeerd, scheelt de gemeenschap idd een hoop poen en gezeik!

   Wordt het trouwens niet eens tijd om als stad grotesk in het Korfbal te investeren en hierin door te pakken, past ook meer bij het calvinistisch provinciale karakter van Dordrecht..

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)