De tweede laatste strohalm

Door
21 december 2014
Reacties (0)

Nadat ons FC Dordrecht thuis door Willem II en FC Twente vrijwel achteloos opzij werd gezet wist ik bijna zeker dat de donkere dagen voor Kerst (begonnen op 27 september tegen Vitesse) weleens tot Pinksteren zouden kunnen duren. En ja.. tegen PSV kwamen we zelfs voor en voetbalden we aardig mee, maar dat deden we tegen Ajax en Feyenoord ook. Het resultaat bleef dankzij onhandigheden aan Dordtse zijde en de traditionele scheidsrechterlijke dwalingen wekelijks hetzelfde . Nul punten.

Een normaal mens zou er moedeloos van worden; onze jongens blijken echter een meer dan normaal incasseringsvermogen te hebben. Vorige week werd de eerste laatste strohalm gegrepen door,  ondanks de gebruikelijke tegenslag (een weer wat sullige strafschop tegen), een meer dan terecht punt uit het vuur te slepen in het verre Almelo.

Tegen Groningen thuis waren er wat meer thuisblijvers dan normaal. Vreemd, want het zou hoe dan ook een bijzondere wedstrijd worden. Met nul punten uit alle thuiswedstrijden voor de winterstop ga je natuurlijk wel de wereld over en 1 punt of meer voor de onzen zou de kerstvakantie feestelijk inluiden.

De voortekenen waren in ieder geval goed. De Groningse winterstorm compleet met hagel die Dordrecht aan het eind van de middag teisterde was geluwd tot een bijna aangenaam briesje. De mannen traden aan in het woeste camouflageshirt en op de tribune viel ons op dat zelfs de opstelling redelijk  logisch in elkaar stak. Alleen Gosens ontbrak en Duitsers tja die moet je eigenlijk altijd opstellen. Alleen niet als verdediger.

Aanvankelijk leek het weer een oude vertrouwde eredivisie thuiswedstrijd te worden. Er werd wat gezongen over onderaan staan en feest vieren, Antonia (snel)wandelde kinderlijk eenvoudig door de Dordtse verdediging en Kurto liet wederom zien  een superaankoop te zijn.

Na verloop van tijd kreeg het zo als altijd hard werkende Dordrecht meer grip op de wedstrijd en zagen we af en toe een soort van Dordtse voorzet . Niet dat de Groninger doelman er direct moeite mee had maar des te vaker we het proberen des te beter het zal gaan.  Oefening baart kunst tenslotte. En een tweede helft is een mooie gelegenheid om het geleerde te laten zien.

Antonia wilde echter zolang niet wachten. Dat hij bij de tegenpartij speelt is dan wel weer een probleem. De Dordtse verdediging gunde hem alvast de rust, die toch echt nog niet begonnen was, om een afgemeten voorzet af te leveren, waarna Fortes in een duel zijn meerdere moest erkennen in de Leeuw. 0-1.  Het sympathieke scorebord gunde ons een voorsprong door Groningen op -1 te zetten. De overigens onopvallend goed fluitende van Boekel nam dit advies niet over. Zijn enige foutje.

De tweede helft speelde Dordrecht onze kant op. Dat is altijd fijn. De tegenpartij staat voor, denkt al dat ze gewonnen heeft en de vele  corners en voorzetten zijn dan goed te bekijken. Veel gevaar leverde dat echter niet op en de stamgasten op Noord begonnen al te doen alsof we gescoord hadden.

Of het gebeden waren die verhoord werden of de gram van de ondertussen ingevallen Gosens die het grappige riedeltje van de fans niet pikte; we zullen het nooit weten. Hij ramde een afvallende bal via wat meewerkende lichamen achter Padt. En dat in minuut 83. 1-1 !!! Toen Overeem, die altijd intelligent staat opgesteld, in de blessuretijd ook nog een balletje van de doellijn trapte wisten we het zeker. De tweede laatste strohalm hebben we gepakt. Op naar de volgende. Forza Dordrecht.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)