De vlaaienpunt en de verkiezingsstunt

Door
1 maart 2014
Reacties (0)

Supporter Alex Oldenziel klom na afloop van de wedstrijd FC Dordrecht – Fortuna Sittard voor iDordt in de pen. Hier is zijn verslag:

Februari, motregen.  Normaal gesproken alle ingrediënten voor een kleine duizend trouwe supporters in het knusse stadion aan de Krommedijk om de plaatselijke FC te aanschouwen.
Zo niet in het seizoen 2013/2014: ruim drie duizend toeschouwers verdringen zich om FC Dordrecht aan het werk te zien tegen Fortuna Sittard. Onder de aanwezigen een groot aantal raadsleden in spé die – in aanloop naar  de verkiezingen – graag een graantje meepikken van het succes van de FC. Vertegenwoordigers van partijen die de club al jaren een warm hart toedragen en partijen die de afgelopen 4 jaar ruimschoots de kans hebben gehad  het nieuwe stadion te bewerkstelligen, verdringen zich ineens om de gunst van de kiezer. De spelers op het veld zal het een worst zijn welke partij de komende 4 jaar het pluche van de gemeenteraad zal bevolken. Gewonnen moet er worden om Willem II enigszins op achterstand te houden. Het getal vier is sowieso het getal van de avond. Het was het rugnummer  van oud-trainer Theo Bos die precies een jaar geleden zijn strijd verloor van ‘die vreselijke ziekte’. De Dordtse aanhang is dit duidelijk niet vergeten en  na de vierde minuut volgt er een massaal applaus voor Theo Bos. Ook de supporters van Fortuna Sittard hebben dit begrepen en doe mee aan dit eerbetoon. Zo kan voetbal dus ook zijn.

Dordt begint redelijk mat aan de eerste helft, maar het mag door een goal van Paul Gladon terecht gaan ‘rusten’ met een 1-0 voorsprong. Het echte vuurwerk wordt bewaard voor de tweede helft als er richting de trouwe aanhang wordt gespeeld. Toch?
In de rust wordt vast geoefend met juichen. De spelertjes die penalty’s mogen  nemen worden getrakteerd op een mooie ereronde door het stadion. Deze ereronde bij het  penaltyschieten vormt normaal gesproken één van de hoogtepunten van de avond. Niet in de laatste plaats voor de spelers zelf.

De spelers van FC Dordrecht laten in de tweede helft aan duidelijkheid niets te wensen over wie met de  drie punten van het veld wil stappen. Kans op kans krijgen we. Een paar keer voorlangs, net naast  en zelfs een afgekeurde goal. Het zal toch niet dat..?
Jawel dus. Fortuna scoort met een zondagsschot – dat nog een paar keer van richting wordt veranderd – per ongeluk de 1-1.
Het lukt Dordt in het restant niet om de bal nog tussen de palen te krijgen, hoewel we nog dichtbij komen in de laatste minuten.

Willem II wint waardoor we nog maar 1 punt voorstaan. Volgende week zaterdag spelen we weer thuis (tegen Volendam), ongetwijfeld weer met de nodige politici die nog de laatste zieltjes zullen proberen te winnen voor de verkiezingen van 19 maart op de tribune. Het geeft de FC Dordrecht supporters nog even  de tijd om ervoor te zorgen dat er de komende 4 jaar  een duidelijke FC Dordrechtvriendelijke gemeenteraad komt, want dat nieuwe stadion moet er  nu echt gaan komen.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)