De Vrijdagavondeuforie

Door
28 februari 2015
Reacties (0)

Jarenlang keek ik uit naar de vrijdagavond. Het begin van het weekend en de vaste FC Dordrecht voetbalavond. Door de bizarre eredivisie aanvangstijden is het euforische vrijdagavond gevoel wat vertroebeld. Gelukkig mochten we tegen de club met de vreemdste naam in het betaalde voetbal weer een keer op vrijdag op de tribune plaatsnemen. Go Ahead Eagles, een voormalige Jupiler Leaque tegenstander. Kunnen ze vast wennen aan volgend seizoen zal men bij de voetbalbond hebben gedacht.

Onze spelers lieten aanvankelijk ook zien dat ze het voetballen op vrijdagavond fijn vonden. Met een heerlijk weekendgevoel werd er achter de Eagles spelers aangehobbeld . Menig duel werd verloren en wij voelden het aankomen: dit gaat onze vaste voetbalavond weer worden. Kurto hield ons zwevend (klem uit de kruising) weer op de been. Daar keken we ook niet van op. Dat doet hij al weken met als resultaat een punt of 12. Ook keken we niet echt op van de  0-1. Lieder won zoals bijna gebruikelijk een duel, zijn medespeler schatte dat niet op waarde, verspeelde de bal en met een simpel diep balletje op de sluwe Plet leek ons lot bezegeld: 0 1.

De nieuwe opdracht leek een redelijk onmogelijke. Tweemaal scoren in pakweg 55 minuten. Scoren komt al bijna niet voor. Laat staan twee keer. En we hadden in 35 minuten misschien één keer serieus op doel geschoten. De Eagles keken het glimlachend aan. Zo keken ze ook naar de bal die volkomen verkeerd en per ongeluk min of meer in de richting van Lieder werd geschoten. Deze geloofde erin, won in de buurt van de achterlijn als vanzelfsprekend het duel, schoof de bal voor het doel, waar Fortes net kwam aangestormd en de bal met hulp van een trage adelaar binnenschoof: 1-1. En rust.

Opeens was alles anders. Was het de terugkeer van Giovanni Korte dat de Eagles deed terugdeinzen? Of waren het de  rushes van Gosens, de Duitser die zijn naam altijd minstens tweemaal in het opstellinglijstje terugvindt? Als linksback en linksbuiten. Kurto kwam in het stuk niet meer voor. Aan alles kon je zien dat onze spelers op rare tijdstippen willen blijven voetballen. De Eagles werden weggeblazen. Alleen niet in cijfers. Tot het legendarische Dordtse minuutje. Klaiber vond net als vorige week de onderkant van de lat en het doel. Het ontging de scheidsrechter deze keer niet. 2-1 ! De vrijdagavond euforie was voor even terug. De eredivisie is voorlopig nog niet van ons af.

Foto: Elisa Kuster

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)