Des Keizers Baard

Door
10 mei 2015
Reacties (0)

De laatste uitwedstrijd van het seizoen en ook in de eredivisie voorlopig, bracht onze jongens naar de Grolsch Veste. Daar waar de stemming de afgelopen weken tot het vriespunt was gedaald. Volgens de voorbeschouwing die ik op één van de vele voetbalsites las, was FC Dordrecht voor Twente de perfecte kandidaat om alle ellende van zich af te spelen. Dat zouden we ons toch niet laten gebeuren?

Ook op de Krommedijk heerste er de afgelopen weken geen prettige stemming. Gedegradeerd en een technisch directeur die al aangaf volgend seizoen de spelersbegroting weer op het allerlaagste niveau te gaan zetten, gaf mij als fanatieke supporter geen goed gevoel voor het seizoen 2015-2016.

Maar goed, er volgen nog twee wedstrijden om des keizers baard. De eerste dus vandaag tegen de FC Twente. De club die bovenaan staat in het fair-play klassement van de UEFA en dus zou mogen starten in de Europa League. Wegens het ontbreken van geld zag men in Enschede hiervan af. Dit voorspelde niet veel goeds voor de gratis koffie die onze supporters mogelijk zouden krijgen. Een pleidooi hiertoe kwam van onze Dordt-twitteraar. Maar mochten ze Dordt met een nulletje of 6 oprollen, dan zal vast alles goed komen. Toch?

Helaas kon jullie verslaggever vandaag geen acte de présence geven in Enschede (ja, ook voor fanatieke supporters gaat het gezinsleven soms voor), maar gelukkig ben ik gezegend met een Smart-TV, FoxSports-abonnement en dito App. Hierdoor kon ik online, via de Smart TV en de Foxsports-app, toch de wedstrijd volgen. Lange leve de huidige stand van de techniek! Enige nadeel is dat je dan een commentator krijgt, in dit geval Evert ten Napel.

Het leek mij qua temperatuur verre van een vriespunt in Enschede. Het zag er heerlijk uit daar. Het zonnetje scheen en het was volgens mij goed toeven in het stadion. De wedstrijd was een wedstrijd zoals FC Dordrecht dit seizoen vaker heeft gespeeld. Kansloos in de aanval en een tegenstander die het spel maakte. Met one-liners als “Troost-Ekong mag de schoenveters van Castaignos nog niet eens vastmaken” onderscheidde onze Evert zich weer van de overige commentatoren. In negatieve zin dan.

Enfin, de live-stream viel soms uit, ik at een broodje bapao, dronk een glas water en de tijd kroop langzaam richting 16.15 uur. Het werd uiteindelijk 3-0, maar daar zal niemand verbaasd over zijn. Volgende week nog één wedstrijd. Ook daar zal de keizer met zijn baard aanwezig zijn. Hopelijk wordt het net zo lekker weer als vandaag. Ik verheug me dan op een koel biertje. Een Jupilertje, denk ik.

Foto: Elisa Kuster

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)