Die hele, hele oude voetbalwet

Door
14 september 2014
Reacties (0)

Het is zondag 14 september 16:45 uur. Een tijdstip waarop menig schapenkop nog aan het bijkomen is van een gezellige avond. Een tijdstip wat niet direct associeert met een voetbalwedstrijd. Toch moeten onze Dordtse helden aantreden voor de derde thuiswedstrijd van het eredivisieseizoen.  Met gemiddeld 1 punt per wedstrijd doet Dordt het prima, maar een thuisoverwinning zal extra goed smaken vandaag.

Tegenstander ditmaal is de Nooit Opgeven Altijd Doorzetten Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning Combinatie. Oftewel NAC (spreek uit: NAK).  Als ik de informatie van NOS teletekst mag geloven, stond deze wedstrijd slechts één keer eerder op het programma. Toen won NAC met 5-2. Uiteraard gaat ons dit vandaag niet overkomen.

De Krommedijk zit lekker vol. Het zonnetje schijnt uitbundig en er worden al vergelijkingen gemaakt met de promotiewedstrijd tegen Sparta. Op dit toneel moet het gebeuren: de eerste thuisoverwinning!  Een gretig spelend Dordrecht speelt de eerste 10 minuten frank en vrij. De  staande ovatie ter herdenking van de afgelopen week overleden Ferenc Vermaas is prachtig en Dordt krijgt ook kansen. Goeie kansen. Maar de spitsen van Dordt hebben het vizier nog niet op scherp. Op de tribune groeit het vertrouwen in een goede afloop. Tijdens de rust wordt al gespeculeerd over een eventuele 8e plaats op de ranglijst. Van dit NAC kunnen we winnen. Ook in de tweede helft krijgt Dordt goeie kansen. Lat, paal, vrij voor de keep. Ze willen er niet in. Er wordt zelfs getweet dat aan de wereldwonderen mag worden toegevoegd dat het nog 0-0 staat. NAC doet wat terug, maar onze doelman blijkt wederom een waardige vervanger van Hahn. Het zonnetje schijnt nog steeds, het bier vloeit rijkelijk en de overwinning van Dordt hangt in de lucht.

Totdat dat wetboek opengaat. Die wet die al zolang bestaat. Waar geen kruit tegen gewassen is. Die wet die gemaakt is door een masochistische seniele oude snertjurist. De oude voetbalwet. Die hele…hele oude voetbalwet.

Boateng, een naam die in het verleden werd geassocieerd met bling-bling en beng-beng, is degene die die wet handhaaft aan de Krommedijk. Hij omspeelt de uitblinkende Kurto en dompelt de Krommedijk in rouw. Een harde NEEEEEEE klinkt ergens achter me. Het blijkt de FC Dordrecht twitter-reporter te zijn.  Ik slik. Dit verdienen we niet. Dit verdient Dordt niet. Dit verdient niemand.

Dordt verliest en ik ga gedesillusioneerd naar huis. Maar ondanks deze zure nederlaag laat minuut 7 zien dat voetbal toch echt een bijzaak is. Rust zacht Ferenc.

foto: Sebastiaan Schramm

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Er zat meer in maar ook minder

Geplaatst op 6 februari door
IMAG6595

In augustus verloren we in Breda met een verschil van zeven doelpunten, als in: zij scoorden er zeven, wij nul. Zoals de griepepidemie nu over ons land raast, waarde er toen een ander virus rond op ons eiland; spontaan geheugenverlies. Er werd niet over gesproken, dan was het ook niet gebeurd. Ergens diep in onze […]

Lees verder... Reacties (0)