Dordrecht 1 jaar later

Door
29 april 2016
Reacties (0)

Op 28 april 2015 ben ik in het oude stadhuis van Dordrecht getrouwd. Het was een geweldige dag, welke bestond uit een simpele en heel persoonlijke ceremonie, gevolgd door een geweldig diner/feest met familie en vrienden. Het was een internationale aangelegenheid met gasten uit Brazilië, Canada, Nederland, Spanje, Engeland, Amerika en Noorwegen. Maar bovenal, het was voor mij het begin van mijn leven hier in Dordrecht.

Prehuwelijk

Gelukkig, het gebeurde allemaal dat Koningsdag hier werd gevierd, dus hadden we een soort van pre-huwelijks feest op 27 april. Ik kon mijn familie en vrienden vanuit het buitenland mijn nieuwe thuis laten zien. Ik heb er altijd van gedroomd om onderdeel te zijn van een oude Europese stad en nu ben ik dat.

Ook al moest ik na het huwelijk terug naar Canada (waar ik toentertijd woonde) voor het immigratieproces en m’n officiële verhuisdag was pas eind juli, ik zal 28 april 2015 vieren als de dag dat Dordrecht mijn thuis werd.

Nu, een jaar later

Na een jaar, wat ik kan zeggen is dat ik nog steeds veel van de stad hou. Ik draag nog steeds mijn camera mee en maak foto’s van alles en nog wat. Maar natuurlijk ben ik al tegen een aantal uitdagingen aangelopen (welke ik niet verder zal benoemen) welke de nodige frustraties bij mij hebben opgeroepen. Maar he, dat is onderdeel van het wonen in een nieuwe plaats, het is nooit helemaal perfect. Sommige dagen zijn goed, sommige dagen zijn winderig en regenachtig. En terug kijkend, waardeer ik ze allemaal.

Ik heb nog steeds veel moeite met de taal, maar dat is gedeeltelijk mijn eigen fout. Maar ik hoop volgend jaar, op ditzelfde moment dat ik trots kan zeggen dat ik de tekst zelf in het Nederlands heb geschreven, zonder de vertaling van mijn man. Ondertussen geniet ik van Dordrecht in de lente .

Photo by Brenda Hofman

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)