Dordrecht – Manschot: 1-3

Door
19 oktober 2014
Reacties (1)

Voor aanvang van de wedstrijd FC Dordrecht – FC Utrecht werd Harry v/d Ham , voormalig FC Dordrecht trainer en nu hulpje bij FC Utrecht feestelijk bedankt voor zijn verdiensten voor zijn voormalige club. Het feest zou voor Harry onvergetelijk worden mede dankzij zijn ex-pupil Lima en de speciaal uit Houten (nabij Utrecht) overgekomen ceremoniemeester Manschot die bij wijze van geste aan Utrecht ook dienst deed als scheidsrechter in opleiding.

Aanvankelijk leek ook FC Dordrecht aan Harry’s feest mee te willen werken . Ojo en Peersman kopten elkaar in minuut 2 het veld al uit. Met 9 man is het lastig aanvallen en dat deden we dan ook maar niet. Een zucht van verlichting ging door het stadion toen Ojo twee minuten later alweer het veld instormde en Peersman vier minuten later gehecht en wel zijn voorbeeld volgde. Dit moest goed komen. Optisch maakte het echter geen verschil dat we opeens weer compleet waren. Het bleef angstaanjagende voorzetten regenen en in minuut 9 was het raak. Fortes gaf zijn tegenstander ruimte om voor te zetten, waarna Boymans onze defensie te slim af was en het scorebord een traditioneel vervelend aanzien gaf: 0-1.

Verder gebeurde er niet veel, Dordrecht schoot in de 24ste minuut hoog over en verder werd er vooral veel gebabbeld op de tribunes en weinig gezongen. In de 40ste minuut onderbrak Letscher de eerste veelbelovende Dordtse aanval en had eigenlijk een kaart moeten krijgen. Manschot liet de kaart achterwege en zou de blonde Utrechtse verdediger in het vervolg van de wedstrijd herhaaldelijk sparen.

De tweede helft ging Dordt fel van start. Dit keer werden de eigen spelers gespaard en kregen de Domstedelingen het wat zwaarder te verduren. Het werd linksback Letscher in ieder geval te veel. Hij pakte na een onbewuste onbenullige overtreding geel (had zijn tweede moeten zijn) en hij wilde Dordrecht zelfs aan een strafschop helpen door op een onbeholpen manier met de arm naar de bal te duiken. Waar iedereen aan een strafschop en rood dacht dacht Manschot aan het feest van Harry, wuifde de strafschop weg en maakte in het vervolg in eendrachtige samenwerking met Dordrecht verdediger Lima het feest bijna compleet. Dordrecht speler van Overeem werd in de rug gesprongen, Manschot stond erbij en keek ernaar en Lima werkte de voorzet op het oog onnodig achter de eigen doelman.

In minuut 73 leek het nog even een wedstrijd te worden want de net ingevallen Ten Voorde schoof met overzicht de bal in het doel. Dit ging de scheidsrechter duidelijk te ver en bij de eerste de beste duikeling in kansrijke positie van de sluwe Boymans gaf hij een onterechte vrije trap. Overbodig te vertellen dat die doel trof.

Vrijdag gaan we naar Den Haag. Daar is het geen feest. Daar fluit Manschot niet. Die gaan we winnen.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)