Dordrecht staat achter verwelkomen vluchtelingen

Door
15 september 2015
Reacties (12)

Het vluchtelingenprobleem werd vorige week in de gemeenteraadscommissie aan de orde gesteld. Meerdere partijen vinden dat er een opvang moet komen. Om alvast iets te kunnen doen deed Dordrecht mee aan de landelijke actie: ‘… Verwelkomt’. En dat bleek een goede zet.

Iedereen was zaterdag welkom om welkomstpakketten af te geven om hiermee duidelijk te maken dat ook Dordrecht vluchteling verwelkomt. Via Facebook en ook op iDordt ontstond er enige discussie over het evenement. Met name over het feit of we de vluchteling wel moeten verwelkomen? Zaterdag bleek dat genoeg mensen de actie steunen.

“Het was een prachtige dag zaterdag. Hartverwarmend hoeveel mensen met ons de boodschap wilden overbrengen”, zegt de organisatie. In totaal werden er 800 welkomstpakketten opgehaald en honderden tassen kleding.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • Keuringsdiensd van Wahrheit

  De domslechte reaguursels waarvan je weet dat ze gaan komen, of die gaan worden ingeslikt:

 • KoosRooktHoos

  Wat een domme titel van dit artikel. Dordrecht staat achter verwelkomen Dordrecht?
  Zijn een paar mensen die wat spullen inzamelen heel Dordrecht?

  Getuigd weer duidelijk van linkse kleuter journalistiek van I-Dordt.
  Heel Dordrecht over een kam scheren je zou bijna denken dat het wat met rascisme te maken heeft 😉

  Begrijp me niet verkeerd. Iedereen moet doen en laten wat hij/zij wilt. Wel helpen , niet helpen. Dat lijkt me prima. Maar laat iedereen dan ook lekker zijn/haar eigen keuzes maken. En kom niet met een totaal foutieve titel.

 • 078

  Dit is gewoon een hype man, nog even en dan wordt dit overschaduwd door het zwarte pieten gejank. Lekker op Facebook solidair zijn pff..

 • Martin Neyt

  Verwelkom tot je een ons weegt en sluit vooral je ogen voor problemen. Realisten worden als dom en rechts afgeschilderd, soms zelfs als domrechts, en we dienen allemaal te juichen en ons eeuwig WO2-schuldgevoel af te kopen. Wat zijn we toch goed in Europa…

  We spreken elkaar nader.

  • Keuringsdiensd van Wahrheit

   Ja mijnheer Neyt, het is verschrikkelijk, boehoeeee,
   Het zijn ALLEMAAL smerige gelukzoekers die lui van daar die hierheen dobberen, ja ALLEMAAL smerige baantjespikkers, verkrachters, terroristen, profiteurs,
   het is allemaal de schuld van Europa en de Goedmensjes dat ze hier komen, boehoee, ja het stond vandaag nog op GS echt waar hoor, boehoeee

   Laten we den vreemdeling op den vlucht vooral niet helpen, mededogen tonen, of barmhartig zijn, dat verdienen ze echt niet, NIEMAND van hen!

   Inderdaad toen wij als NL destijds n de shit zaten werden we gelukkig ook aan ons lot overgelaten, net als die arme Hongaren in 1956!
   Stel je voor dat die smerige Amerikanen en Canadezen hier voet aan de grond hadden gekregen, dat zou beneden alle Peil zijn! …

   Amerika is tenslotte ook helemaal niet ‘groot’ geworden door de migranten en vluchtelingen, boehoeee….etc

   • Martin Neyt

    Lekker aan het schuimbekken, Paul?

    • Keuringsdiensd van Wahrheit

     ?!

     • Martin Neyt

      *lachebekje met knipoog*

     • Martin Neyt

      Maar dat is wel jouw waarheid, ofwel Wahrheit, dat weet je toch, Paul?

     • Keuringsdiensd van Wahrheit

      Je gaat maar door, wat wil je nou, dat jouw sneue Stadspolderiaanse waarheid gemeengoed gaat worden?

     • Martin Neyt

      Nee, er moet ruimte zijn voor realisme. Op het moment dat er beleid wordt gevoerd op basis van valse emoties -ik noem een geënsceneerde foto- weet je dat er iets niet klopt. Er wordt een mening opgedrongen, critici worden weggezet als dom en rechts. Meestal beide.

      Kijk nu eens naar de beloften die worden gedaan. Lodewijk Asscher die met droge ogen in het programma Pauw stelt, dat tienduizenden vluchtelingen snel aan het werk moeten in Nederland, is ronduit lachwekkend. Ten eerste, als we er vanuit gaan dat het vluchtelingen zijn, hebben ze behoefte aan zorg. Geestelijke ondersteuning is nodig om trauma’s te verwerken en vooruit te kunnen kijken. Maar we slagen er niet eens in om oma uit haar pyjama te helpen en te douchen; de zorg staat zwaar onder druk.

      Vervolgens dient de taal te worden geleerd en het is nog maar de vraag of de asielzoekers zo goed opgeleid zijn als menigeen beweert. Dan zijn er de culturele verschillen. Als het al niet lukt om een derde en vierde generatie allochtonen helemaal mee te laten draaien, verwacht men dan dat vluchtelingen uit het Midden-Oosten en Oost-Afrika zich de waarden van het vrije Westen even per stoomcursus eigen maken?

      Tenslotte het werk zelf. Honderdduizenden ontslagen medewerkers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, bijstandsgerechtigden, senioren, ze willen ook allemaal een baan. Maar die jobs zijn er niet. Sterker, automatisering en robotisering zullen een verdere kaalslag veroorzaken.

      Er wordt nu al gezegd: deze mensen zijn ‘here to stay’. Maar welk perspectief kun je ze dan bieden? En welke perspectief kun je Nederland bieden?

     • Keuringsdiensd van Wahrheit

      Geachte heer M.N.,

      Bravo, mijn complimenten, zie je wel dat het ook mogelijk is om te reageren met meer dan alleen wat oppervlakkig onderbuikgeruft, hulde voor je poging.
      Helaas bevatten je argumenten weinig betekenisvolle inhoud en zeggingskracht. Beweren dat het beleid gebaseerd is op de valse emotie van een geënsceneerde foto lijkt me niet erg realistisch..

      De ‘Keuringsdiensd van Wahrheit’ heeft de afgelopen weken, nee maanden van links tot rechts in binnen- en buitenland, ontelbare artikelen, talloze reportages, foto´s, docu´s, verslagleggingen in de ..ehm.. meer serieuze pers tot zich genomen; in kranten, tijdschriften, radio/ tv media die doorgaans WEL Peil en Stijl vertonen, en die de zeer schrijnende situaties en problematiek rondom vluchtelingen wel oprecht en onbevooroordeeld weergeven.
      O is ALLEMAAL in scene gezet hoor ik zuchten, behalve die Arnold Knarskens repo natuurlijk ,,,,,

      Maar goed, je verschuilen achter immer opportunistische politici, die met loze retoriek hun bek een douw geven is ook niet steekhoudend in deze discussie, en mag – net zo min als de barbaarse bezuinigingsdrift in de zorg van dit kabinet -zeker geen excuus zijn om niets te doen, om deze mensen verder te laten stikken., .

      Nederland heeft in het verleden vaker met grotere groepen vluchtelingen, asielzoekers te maken gehad. Toen was er ook veel weerstand, maar lang niet zo hysterisch als nu lijkt het,
      Dordrecht had zelfs een asielboot weet je nog, natuurlijk waren er problemen, en die zullen er ook nu zijn, zeker als de opvang net zo repressief geregeld gaat worden als destijds. Maar de problemen die er toen waren en nu ook zullen zijn , staan in geen verhouding tot jouw ophitsende apocalyptische doemschetsen.
      En waarom zouden we trouwens de verdere robotisering door laten gaan, ik zie hier de noodzaak niet zo van in……

      De Keuringsdiensd van Wahrheit heeft het een voorrecht gevonden om in een niet al te grijs verleden zelf functioneel betrokken geweest te zijn met in Nederland asiel aanvragende medemens, in AZC’s maar ook daarbuiten. Ontelbare personen uit hele verre landen ontmoet met een doorgaans hoger beschavings– en aanpassingsniveau dan menig Nederlander, velen onder hen spraken na korte tijd al een behoorlijk woordje Nederlands, en veruit de meesten schenen zeer bereid zich hier aan te passen om volledig te integreren, alleen die kans werd hen nauwelijks gegeven.

      in de loop der jaren ook menig voormalig asielzoeker/ vluchteling tegengekomen die zeer succesvol is omgeschoold tot bijvoorbeeld verpleegkundige, en vlekkeloos Nederlands spreekt en schrijft!
      Voor een grote groep zal het verblijf in Nederland uiteindelijk ook van tijdelijke aard zijn, met primair als doel te overleven van de tiran waarvoor ze op de vlucht zijn,

      Maar goed, ik ga je niet bekeren tot mededogen of solidariteit met deze mensen, de vluchtelingen, dat zit er niet in denk ik.

      Tot slot wil ik nog zeggen dat als je verder zou breien in jouw gedachtegoed- redenatie, er dan op dit moment in Nederland ook geen plaats of bijstand meer is voor al die werkelozen, zieken, onrendabele profieurs, etc in de trant van de ´homo economicus´ waar mannetje Klaver het over heeft, waarom zouden we ons in nog solidair met hen tonen…

      Je zal mogelijk ook niet behulpzaam zijn als het huis van de buren in de overkant in de fik staat, wat gaat jou dat aan, je tweedjasje zou wel eens vies kunnen worden, en waren die lui niet van de kerk, nee laat god het maar opknappen.