Dordste Eiffeltoren

Door
14 augustus 2015
Reacties (0)

De Dordste Eiffeltoren moet weg van het terrein van Lizz Wereldkeuken, bepaalde de Dordtse Welstandscommissie begin deze week. De replica zou een doorn in het oog zijn en totaal misplaatst in de omgeving. Dat die omgeving een lelijke, saaie, verzameling is van betonnen industrie in plaats van een van de chiquere wijken in onze stad, lijkt de commissie voor het gemak even vergeten.

Maar de Dordtenaren laten het er niet zomaar bij zitten. De (kleinere) kopie van het Franse icoon werd juist ontzettend goed ontvangen. Dat de toren nu zou moeten verdwijnen is dan ook moeilijk te verkroppen. De Facebook-pagina “De Dordtse Eiffeltoren moet blijven” werd in het leven geroepen en heeft inmiddels zo’n 450 steunbetuigers. Ook radio (radio 538) en televisie (Hart van Nederland, RTV Rijnmond) werden ingeschakeld.

En terecht! Wat een onzin dat die toren weg zou moeten. Het lijkt me juist dat op het terrein van Lizz helemaal niemand last heeft van het bouwwerk. Bezoekers zouden eerder last kunnen hebben van het naastgelegen Dupont.

Ik vond vandaag een artikel in de Telegraaf van Sander de Kramer waarin hij stelt dat “Als een paar enthousiaste stadsgenoten van zelfgespaarde centen en op hun eigen terrein, een regelrechte eyecatcher neerzetten zij een lintje verdienen in plaats van een standje.” Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Initiatieven om de stad leuker te maken moeten keihard worden toegejuicht.

 

 

Leuk artikel? Deel het met anderen: