Dordt by night

Door
30 mei 2016
Reacties (0)

Als ik op vakantie ben, ga ik regelmatig een lekkere avondwandeling maken. Ik vind het heerlijk om dan langs het strand te lopen of door de mooie oude straten die mijn vakantiebestemmingen meestal te bieden hebben. Gek genoeg doe ik dit als ik in Dordt ben niet. Maar waarom niet? Dordrecht is prachtig bij een ondergaande zon.

Als je ’s avonds door de mooie straten van Dordt loopt ziet, zoals elke stad by night, alles er anders uit. De pakhuizen aan de haven lijken groter, de boten worden door de verlichting romantisch en de huizen aan de Wijnstraat krijgen iets spookachtigs.

Onze mooie bruggetjes

Over de bruggetjes lopen is mijn favoriet. Door de verlichting en de ondergaande zon kan je echt het gevoel krijgen dat je op vakantie bent. Dat je je even in een variant van Venetië begeeft. Waar overdag alles zakelijk kan zijn en ik doelgericht van A naar B of C loop, zie ik ’s avonds de rust die vakantie heeft.

Drunk Dordt by night

Maar er zijn van die speciale dagen waarop Dordrecht by night fantastisch is. Dat zijn de dagen dat iedereen dezelfde kant op loopt. Dat iedereen op weg is naar het Groothoofd om daar een spectaculaire afsluiting van een prachtige dag te zien: vuurwerk. Iedereen kijkt omhoog en geniet. De haven kleurt in het licht van het vuurwerk en daarna loopt iedereen weer dezelfde kant op. Terug naar de kroegjes om een dronken Dordt by night te ervaren.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)