Dordts museumpje hier, Dordts museumpje daar

Door
16 februari 2016
Reacties (0)

Eén van mijn goede voornemens van 2016 was een poging doen tot mijn culturele ontwikkeling bijstellen. Het leek me een goed idee om een museumkaart aan te schaffen. Dus dat deed ik, en zo kwam ik terecht op het walhalla der musea en tentoonstellingen (die gratis zijn met de museumkaart): museumkaart.nl. Allereerst kwam ik uit op verschillende interessante tentoonstellingen in Amsterdam en Rotterdam. Maar toen besloot ik om eens te kijken wat er eigenlijk te vinden was qua musea in het prachtige Dordt. En ja hoor, we stikken van de musea! Ik, als jongere, heb eigenlijk alleen ooit gehoord van het Van Gijn museum en het Dordts Museum.

Maar er zijn echt veel meer leuke musea! Ik ben zelf erg geinteresseerd in geschiedenis, dus het museum 1940-1945 sprak me gelijk aan. Inmiddels ben ik ook al in onderwijsmuseum geweest (wat echt een aanrader is, ook voor jongeren!) en in het museum Van Gijn. Het Dordts Museum staat op de planning.

Imago

Ik denk dat er, vooral onder jongeren, een beetje een vertekend beeld heerst over musea. “Saai”, “stoffig” en “bejaard” zijn woorden die meestal langskomen als ik over een museum begin bij mijn vrienden, of als een docent over een museum begon toen ik op de middelbare school zat. Terwijl iedereen in de derde klas zo snel mogelijk door Naturalis heen rende (dit was een verplicht school-uitje), was ik geïnteresseerd in alles wat er te zien, lezen en leren was. En eigenlijk weet ik vrij zeker dat veel meer kids het interessant vonden. Dat was alleen niet “cool” dus vond iedereen het maar “stom”.

Achja, zelf behoor ik tot de jongeren die het wel leuk vinden om af en toe een museumpje te pakken. Hartstikke leuk dat er in Dordt zoveel keus is!

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)