Voor alle Dordtse Initiatiefnemers

Door
10 juni 2015
Reacties (0)

Vandaag een korte blog, want ja we hebben het ook wel eens druk. Ben je een Dordts bottom-up (burger)initiatief, lees dan even door.

Onlangs was er al een Dordtse Initiatievendag waar heel veel partijen open huis hebben gehouden. Nu wordt er doorgepakt. Vanavond brainstormen bij DOOR voor een gaaf plan, zodat we onze krachten nog meer kunnen bundelen, maar toch ook gewoon ons eigen ding kunnen blijven doen. Daarvoor komen in ieder geval Floor Ziegler en Simon van Dommelen weer naar Dordrecht. Woehoe!! Sommige van jullie kennen ze al, anderen nog niet. Ze hebben het Noorderpark in Amsterdam opgericht. Zij hebben een eerste aanzet voor een plan bedacht voor Dordt. Maar nu is het aan alle Dordtse Initiatieven om dat nog inspirerender en toffer te maken.

Wil je meedenken, meedoen of gewoon komen voor de gezelligheid, kom dan naar de Voorstraat 142-144! Vanaf 20.00 uur is de brainstorm, vanaf een uur of 18.00 is er Tosti Talks (ook leuk en iedereen = welkom).

@FairOnlyThirza
www.facebook.com\faironly

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dit is mijn laatste blog…

Geplaatst op 15 juli door

Ik heb m’n zegje gedaan. In december 2011 voor het eerst, en daarna zo’n beetje trouw iedere week voor zo’n ruim 3,5 jaar. Duurzaamheid was mijn hoofdtopic. Van duurzame evenementen, testpanels, energie tot aan eerlijke handel. Daarnaast passeerden Dordtse activiteiten, een kritische noot richting de gemeente en af en toe een persoonlijk verhaal / mening de revue. Regelmatig bagger afgeleverd, af en toe een stukje waarvan ik dacht ‘best goed gedaan’.

Lees verder... Reacties (2)

Een grijs Drechtsteden

Geplaatst op 8 juli door

Nee, deze blog gaat niet over het weer vandaag. Maar over het feit dat Dordt sneller vergrijst en ontgroent vergeleken met andere steden. Een kant die je niet wilt opgaan als stad. Aan de ene kant zie je in vooral cultureel Dordt jongeren opstaan, zie bijvoorbeeld DOOR, Woorden Worden Zinnen, Brandwerk, Do in Dordt, Zomerklanken, Werkplaats Oost, etc. Helaas, een schril contrast met de wat killere zakenkant in de regio.

Lees verder... Reacties (7)